Kripto para madencileri bilgisayar tamircilerini isyan ettirdi

Kripto Madencilik

Kripto para madencileri son dönemlerde işi iyice ileriye götürdü. Şu sıralar ekran kartı problemlerine bilgisayar tamircileri adeta isyan ediyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Günümüzün yükselen meslekleri içerisinde yer alan kripto para madencileri bilgisayar tamircilerini çileden çıkarmaya devam ediyor. Bitcoin ve diğer türevlerinin çok ciddi yükseliş kaydetmesi ile birlikte birçok kişi kripto para madenciliği yapmaya başladı. Bunun için kullanılması gereken ilk ekipman ekran kartları.

Bitcoin ve diğer dijital paraların üretilmesi için mutlaka ekran kartları gerekiyor. Bilgisayar tamircileri kendilerine ulaşan ekran kartlarının Bitcoin kazan kişiler tarafından ele geçirildiğini söylüyor. Yani ekran kartları büyük bir talep görüyor. Bu durum beraberinde birçok problemi getiriyor.

Bilgisayar ustaları Bitcoin üretimi yasaklansın diyor

Bazı bilgisayar ustaları konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda, Bitcoin kazan kişilerin tespit edilip bunların yasaklanması gerektiğini söylüyor. Yani onlar için kripto para üreticileri aslında büyük bir tehdit. Özellikle ekran kartı konusunda çok ciddi sorunlara neden olabiliyorlar.

Kripto para madencileri

Sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinde benzer sorunlar var. Kripto para ile uğraşanlar ve bunu üretmeye çalışanlar genellikle ekran kartlarını stoklamaya çalışıyor. Normal şartlarda 2000 TL ile alınabilecek ekran kartları şu anda 6000 TL fiyatlarına kadar çıkıyor.

Kripto paralarda kullanılan soğuk cüzdan ne demek?

Oyun oynamak isteyen gamerlar ise yine yüksek ekran kartlarına ihtiyaç duyuyor. Ancak madenciler açıkçası onları da kızdırmış gibi görünüyor. Şu anda Bitcoin ve diğer kripto paraların üretimi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili ekran kartı üreticilerinin nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor. Peki sizce bu konuda nasıl bir yol izlenmeli?