Kripto para madencileri laptop fiyatlarını arttırabilir

shutterstock 349952822

Özellikle son zamanlarda sayıları artan kripto para madencileri laptop fiyatları ile ilgili problem yaratabilir. Hadi gelin konu ile alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Kripto para madencileri şu sıralar Hedef tahtasında. Bitcoin ve diğer kripto paraların yüksek artış hızı göstermesi birçok insanı buraya yönlendirmişti. Sadece Bitcoin değil aynı zamanda Ethereum ve diğer kripto paralarda da benzer senaryolar ortaya çıkmıştı. Böylesine çılgınca yükselişler aynı zamanda kripto madencileri kendisine çekti.

Kripto para ile ilgili madencilik faaliyetleri yürütebilmek için güçlü ekran kartlarına ihtiyaç var. Eğer büyük bir güce sahip ekran kartı kullanılmazsa ne yazık ki madencilik işlemi yapılamıyor. Bunun farkında olan madenciler güçlü ekran kartlarına yöneldi.

RTX 30 yeni gözde laptop ekran kartı oldu

Madencilik alanında çalışmalar yürüten birçok kişinin RTX 30 yeni gözde laptop ekran kartı olmayı başardı. Ekran kartlarının böylesine yüksek bir talep görmesi aynı zamanda üretim yapan firmaları zor durumda bıraktı. NVIDIA ve AMD bu konuda olumsuz etkilendi.

kripto para madencileri
Ekran kartlarının madenciler tarafından böylesine sık kullanılması arz talep dengesini büyük oranda bozdu. Yeni Ryzen 5000 serisi ile birlikte stoklar günden güne tükenmeye başladı. Kısa bir süre sonra dizüstü bilgisayarlarda stok sıkıntılarının ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Böyle bir durumda laptop fiyatları elbette yükselecektir.

Henüz birçok ülkede satışa sunulmayan ekran kartları ne yazık ki kripto para madenciliği yapanlar tarafından alınıyor. Bu durum laptop fiyatlarında ürkütücü bir yükselişe neden olabilir. Konu ile ilgili sektörün devleri ise henüz bir açıklama yapmadı.

Google kripto madenciliğini yasakladı!

Peki sizce bu durum dizüstü bilgisayar ekran kartı pazarında değişikliğe neden olacak mı? Düşüncelerinizi ve tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.