Kripto para madencileri baskı altında

Kripto paralarda fiyat Blockchain

ABD’de Elizabeth Warren ve diğer altı Demokrat senatör, kripto madenciliği endüstrisinin eyalet şebekesine ek yük getirip getirmediği ve iklim değişikliği üzerindeki etkisi konusunda Teksas’ın enerji düzenleyicisine baskı yapıyor.

Kripto para madencileri baskı altında. Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’ne (ERCOT) bir mektupta, senatörler “kripto madenciliği şirketlerinin Teksas gibi eyaletlere akın ettiğini” belirtiyorlar ve endüstrinin eyalet şebekesi üzerindeki etkisi hakkında sorular soruyorlar. Mektupta, “Texas şebekesi, ülkedeki tek bağımsız devlet şebekesi olduğu ve diğer eyaletlerle birbirine bağlanmadığı için özellikle savunmasız, yani arzda bir eksiklik yaşanması halinde tamponu yoktur.” deniyor.

Kripto paralarda yön

Senatörler ayrıca, yüksek talep zamanlarında madencilik şirketlerinin ERCOT’tan aldığı ödemeleri de sorun ediyor. “Basit bir ifadeyle, Bitcoin madencileri, elektrik şebekesi üzerinde büyük baskılar oluşturan madencilikten para kazanıyor: ve en yoğun talep sırasında madenciliğe devam etmenin karlılığı azaldığında, daha sonra talebe karşılık ödemeleri şeklinde sübvansiyonlar topluyorlar.

Kripto paralarda bu stratejiler

Kripto para madencileri baskı altında

Kripto madencilerine verilen bu sübvansiyonlar, kötüleşen iklim krizine de olumsuz etki ederek geri dönüyor. Örneğin 2021’de Bitcoin ve Ethereum madenciliği yapmak için kullanılan enerji, yaklaşık 80 milyon ton karbondioksit emisyonuna neden oldu.”

Kripto para piyasaları

Mektupta, kripto madenciliği şirketleri tarafından son beş yılda kullanılan enerji tüketiminin miktarı ve konut elektrik fiyatlarındaki artışların kripto madencilerinin eyalete gelişiyle aynı zamana denk gelip gelmediği hakkında da bazı ayrıntılar isteniyor.

Microsoft Office, Microsoft 365 ile değiştirilecek