Sakarya Üniversitesi’nde kripto madenciliği şoku!

kripto madenciliği

İnterneti yavaşlayan Sakarya Üniversitesi, kripto madenciliği ile bir şok yaşadı. Sakarya Üniversitesi’nde meğerse gizlice kripto madenciliği yapılıyormuş.

Geleceğin para birimi olarak gösterilen kripto para, maalesef ki bankacılık açısından hiç bir değeri olmayan bir balon. Teknoloji devlerinin birer birer engellediği kripto para birimi, Amerika’nın 3. sınıf ünlüsü diyebileceğimiz kişiler tarafından ara sırada yeniden gündeme taşınıyordu.

Kripto madenciliği Sakarya Üniversitesi’ne sıçradı! 

Bugün ise Türkiye’nin seçkin üniversiteleri arasında yer alan Sakarya Üniversitesi, kripto para ile gündeme geldi. Yaklaşık son üç aydır internetin yavaşlığından şikayet eden Sakarya Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri, sorunun kaynağının araştırılmasını istedi.

Sorunun kaynağını araştıran ekipler, okulun sisteminin kurulu olduğu sunucularda kripto para madenciliği yapıldığını tespit etti. Üniversite yönetiminin bilgisi ve izni dışında gerçekleştirilen bu yasadışı eylemin kimin tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor.

kripto madenciliği

Sakarya Üniversitesi‘ndeki internetin yavaşlamasından dolayı, uzaktan eğitim alan öğrencilerin sınavı yarım kalmıştı. Sistemde de sorunlara neden olan bu yasadışı kripto para madenciliği yapan kişinin çok ağır cezalar alacağı söyleniyor.

Google’dan Bitcoin’e büyük darbe!

Kripto para madenciliği yapıldığı zaman bilgisayarın GPU’sunun yanında internet bağlantısında da yavaşlama meydana geliyor. Sakarya Üniversitesi’nin güçlü sunucularını ve altyapısını kendine mesken eden zanlı umarız kısa sürede yakalanır.