Kripto para dolandırıcıları iş başında: Bu yöntem şeytanın aklına gelmez

XRP MATIC ve ADA

Kripto para dolandırıcıları son derece ilginç yöntemlerle kullanıcıları mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle 2021 yılında bu tür faaliyetler zirveye ulaşmıştı. 2022 için benzer bir senaryo bekleniyor.

Sektörü olumsuz yönde etkileyen kripto para dolandırıcıları yeni yöntemler denemeye devam ediyor. Bu yöntemler ile birlikte yüklü miktarlarda kripto para çalabiliyorlar. Bilgisayar korsanlarının bu konuda çok farklı yöntemleri var. Ekosistem büyüdükçe bu yöntemlerin daha fazla çeşitlendiğini görüyoruz.

Yöntemlerden ilki dijital cüzdanınızı bir borsaya bağlamanızdı. Merkeziyetsiz borsalara cüzdanınızı bağladığınız anda bilgisayar korsanları burada yer alan kripto paralarınızı ele geçirebiliyordu. Bir diğer önemli dolandırıcılık faaliyeti ise SQUID oldu. Birçok kişi bu kripto para birimini alıp satamadı. Şimdi ise yeni bir yöntem deneniyor.

Kripto para dolandırıcıları büyük vurgunlar yapıyor

Kripto para ekosistemi her genişlediğinde riskler daha fazla artış gösteriyor. Mesela önceden cüzdanınız çalındığında şifreniz ele geçirilir ve hesaplarınız tamamen boşaltılırdı. Şimdi ise dolandırıcılar bu konuda çok daha profesyonel bir yöntem izliyor.

Yeni yönteme baktığımızda airdrop kültürü bizleri karşılıyor. Bilmeyenler için kısaca bu yöntemden bahsedelim. Normalde airdrop size önceden kripto para verilmesini sağlar. Diyelim ki bir kripto para biriminin airdrop faaliyetine katıldınız. Bu durumda size o kripto paradan bir miktar verilir. Bilgisayar korsanları işte tam da bu yöntem üzerinden kullanıcıları vurdu.

2021 kripto para gelişmeleri: İşte yılın özeti

Airdrop üzerinden alınan bir kripto para birimine kod yerleştirildi. Akıllı sözleşmede yer alan bu kod ile birlikte kullanıcılar kripto para aldı fakat satamadı. Bu kod onların kripto parayı satmasını engelliyordu. Böylece dolandırıcılar milyonlarca dolarlık vurgun yaptı. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.