2021 yılında kripto para sayısı adeta katlandı

Kripto para piyasası dipte!

Kripto para dünyası için 2021 yılı her anlamda tarihi bir dönemdi. İşte güncel verilerle kripto para piyasasının son durumu.

2021 yılında kripto para sayısı adeta katlandı! 2021 yılında en çok konuştuğumuz konuların başında şüphesi kripto paralar geliyordu. Düştü çıktı, çakıldı tırmandı derken bir yılı da geride bırakmış olduk. Aslında trilyonlarca dolarlık bu borsa için anlatacak çok konu, söyleyecek çok söz var lakin biz bugün sizlere uzmanların çok defa değindiği bir konu hakkında bilgi vermek istiyoruz. O da kripto para sayısı.

2021 yılına girdiğimiz zaman, kripto para birimi olarak kabul edilen coinlerin sayısı tam olarak 8.153 adetti. Bununla birlikte 31.12.2021 tarihi baz alındığında bu sayının tamı tamına 16.223’e çıktığını görmüş olduk. Bunun anlamı, kripto para dünyasına 1 yılda 8.070 adet yeni para birimi katıldı.

2021 yılında kripto para sayısı adeta katlandı

İşte bu oldukça önemli ve yatırımcılar açısından da bir o kadar dikkate alınması gereken bir veri. Çünkü ekonomistlerin sıklıkla uyardığı bir konu var o da her kripto para bir yatırım aracı değildir ve birkaç sene içerisinde bu paraların %90’ı tarih olabilir. İşte bu yıl kripto para dünyasında yaşanan bu artış, uzmanların bu görüşünü fazlasıyla destekliyor. Bu yüzden kripto para borsasında bir coin’e yatırım yapmadan önce fazlasıyla dikkatli olmakta ve neye neden yatırım yapıldığının bilinmesinde yarar var.

Son olarak, kripto para dünyasında yaşanan bu coin sayısı bolluğuna rağmen, borsanın hacminin yaklaşık 13.000 para varken 2,6 trilyon dolara dayandığını ancak şu an 16 binin üzerinde para birimi olmasına rağmen değerinin 2,26 trilyon dolar civarında seyrettiğini hatırlatalım.

Netflix canlı yayın hizmetine başlayabilir: Bu bir ilk olacak