Koronavirüsü kimler ağır geçiriyor: İşte cevabı

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda koronavirüsü kimler ağır geçiriyor sorusuna yanıt bulundu. Herkesin en çok merak ettiği konulardan birisi olan bu soruya hadi gelin birlikte bakalım.

Bazı insanların hastalığı çok ağır geçirmesi, Koronavirüsü kimler ağır geçiriyor sorusunu daha fazla sordurdu. Kimilerinin hastalığı neredeyse semptomsuz atlattığı söylenirken kimilerinin de yoğun bakıma kaldırılması kafalarda soru işareti yarattı. Bilim insanları uzun süren çalışmalar sonucunda bu soruya gerçek bir cevap buldu.

COVID-19 hastalığına yakalanan ve ağır geçiren insanların genetik şifresi bulunarak bir ilke imza atıldı. Buna göre tip 1 interferon miktarı az olan insanlar bu hastalığa karşı çok daha dirençsiz.

Koronavirüs salgınında genler çok önemli

Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik tarafından yapılan açıklamalar, birçok konuda aydınlatıcı oldu. Buna göre,

  1. Hastalık özellikle 65 yaş ve üzerinde büyük bir hasar bırakabiliyor.
  2. 50 yaş altındakiler daha rahat atlatabilse bile yine de bazen ağır ilerleyebiliyor.
  3. Tip 1 interferon özellikle bağışıklık sistemi için son derece önemli. Buna sahip olmayanlar hastalığı çok daha ağır atlatabiliyor.
  4. Bazı bilim insanları reddetse bile yine de genlerin çok büyük bir önemi var.

Koronavirüsü kimler ağır geçiriyor

Bütün bu açıklamalar, aslında virüsün birçok değişkene bağlı olduğunu gösteriyor.

Hem vaka hem de ölü sayısında yaşanan tırmanışta bu tür veriler hayati öneme sahip. Bilim insanları zaman geçtikçe salgını daha iyi tanımaya başladı. Şu andaki çalışmalar daha çok genler üzerinde yoğunlaştı. Sizce bu hastalığın genlerle bağlantısı bu kadar güçlü olabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.