Koronavirüste koku kaybı hangi maddelerde daha çok oluyor? Bilim insanları açıkladı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Koronavirüste koku kaybı hakkında bazı detaylar ortaya çıktı. Hadi gelin tüm bu ayrıntılara birlikte göz atalım.

Koronavirüste koku kaybı, en önemli belirtiler arasında gösteriliyor. Özellikle de bazı maddelerin kokusunu almakta daha fazla zorlanabilirsiniz. Bu maddelerin hangileri olduğunu bilim insanları açıkladı. ABD’deki Penn State Üniversitesi’nde görev yapan John E. Hayes ve Cara Exten, bu virüsün sizde olup olmadığını anlamanın bir yolunu buldu.

Yaptıkları deneyler aslında tamamen karşılarına tesadüf olarak denk gelen bazı olaylardan oluşuyor. Tıpta anosmi olarak da bilinen koku kaybı, aslında bu hastalığın en önemli belirtisini oluşturuyor. Bu nedenle iyi bir tesadüf olduğunu söylemek mümkün.

Koronavirüste koku alamama sorunu herkeste görülebiliyor

Enfeksiyonların genellikle herkeste farklı reaksiyon gösterdiğini söylemek mümkün. Bazılarında ateş gibi bazı ekstrem belirtiler görülürken kimileri de son derece kolay atlatıyor. Koronavirüs bu konuda belki de en sınırları zorlayıcı hastalık oldu.

Koronavirüste koku kaybı

Özellikle de tespit edilmesi çok zor olan bu virüs, bazı küçük tekniklerle bulunabiliyor. Her evde bulunan kahve ve deterjan kullanmak yeterli. Hasta olanların %44 ila %77’si koku kaybı yaşamasından dolayı belirgin bir özellik diyebiliriz. Bu nedenle bilim insanları koku duyusuna daha fazla yöneldi.

Koku alma duyusu genellikle kahve ve temizlik malzemelerinde daha fazla kendisini belli eder. Eğer kahve veya temizlik malzemelerinin kokusunu alamıyorsanız hasta olma ihtimaliniz çok yüksek. Elbette kesin sonuç testlerden sonra anlaşılacaktır. Kahve ve temizlik malzemeleri koklayıp bunun üzerinden hasta olup olmadığınıza dair fikir edinebilirsiniz.