Koronavirüs yasakları geri geldi okullar tekrar kapandı

Koronavirüs kabusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan covid-19 vakalarından ötürü koronavirüs yasakları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Son dönemde hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da koronavirüs vakaları hızla artmaya başladı. Kış aylarının gelmesiyle birlikte virüsün daha hızlı yayılması, ülkemizdeki hasta sayısında da önemli artışlara neden oldu.

Pek çok ülkede tekrardan sokağa çıkma yasağı ilan edilirken Türkiye’de de benzer tedbirler alınacağı açıklandı.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada yeni gelen koronavirüs tedbirleri çerçevesinde hafta sonu saat 10:00 ve 20:00 saatleri arasındaki zaman dilimi dışında sokağa çıkma yasağı getirildi.

Hali hazırda ara tatilde bulunan okulların da yıl sonuna kadar online eğitime devam edeceği ve açılmayacağı açıklandı.

Koronavirüs yasakları tekrar geldi

Alınan tedbirler bu kadarla da sınırlı değil. Sinema salonları da yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Belli saatlerde 65 yaş üstü kişilere uygulanan sokağa çıkma yasağı 20 yaş altı gençlere de getirildi.

Restoran ve kafe gibi yerler yeniden sadece paket servise geçiş yapacak. Yani herhangi bir restorana gidip yemek yiyemeyeceksiniz.

Halı saha ve benzeri organizasyonlar tamamen yasaklandı. Ayrıca kıraathane ve kafeterya usülü işletmeler de belli bir süre kapalı duracak.

Futbol maçları seyircisiz olarak oynanmaya devam edecek. Berber, AVM, market gibi yerlerin çalışma saati de 10:00 – 20:00 olarak yeniden düzenlendi.

Vakaların artmaya devam etmesi halinde bu tedbirlere yenileri eklenecek.

Koronavirüs kapmayanların sırrı ne? İşte bazı öneriler