Okullar ne zaman açılacak? Sınavlar online mı olacak?

Koronavirüs Delta mutasyonu

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamaların ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte bu sorunun yanıtı.

Malum geçtiğimiz gün koronavirüs salgını kapsamında yeni yasaklar açıklandı. Alınan tedbirlerden bir tanesi de okulların online yani uzaktan eğitim sürecine devam etmesi yönündeydi. Elbette bu durum kafalarda pek çok soru işaretinin de oluşmasına neden oldu.

Hali hazırda öğrenciler zaten bazı dersleri uzaktan eğitim yoluyla görüyorlardı. Fakat sınavlara direkt olarak okullarında yüz yüze bir şekilde giriyorlardı.

Yeni açıklanan tedbirler doğrultusunda sınavların da online sisteme dönüp dönmeyeceği net olarak belirtilmedi. Bunun yanı sıra meslek liselerinin durumu da netleştirilmedi.

Okullar ne zaman açılacak?

Hali hazırda meslek lisesinde okuyan öğrenciler uygulamalı dersler için okula gidiyorlardı. Dolayısıyla yeni alınan tedbirler sonrasında meslek lisesi dersleri için okula gidilip gidilmeyeceği açıklanmadı.

Aynı şekilde meslek lisesi son sınıfta okuyan ve staj yapan öğrencilerin durumu da netlik kazanmış değil. Bu öğrencilerin stajlarına devam edip etmeyecekleri hali hazırda soru işareti.

En önemli unsur ise okullar ne zaman açılacak sorusu. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada sene sonuna kadar uzaktan eğitime devam edilecek mesajı verdi. Fakat bu sürecin ilk dönemin sonuna kadar uzatılması bekleniyor.

Öte yandan sınavların online olup olmayacağı da öğrencilerin kafasını karıştıran bir unsur. Gözler şimdilik Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrilmiş durumda. Muhtemelen ilgili açıklamalar Cuma gününe kadar yapılacaktır.

Maske takma zorunluluğu yakında kalkıyor!