Apple iPhone ve iPad’de reklam göstermeye başladı

Apple iPhone

Apple iPhone ve iPad cihazları üzerinde reklam göstermeye başladı. Peki, bu reklamlar Xiaomi’deki gibi mi yoksa farklı bir türde mi?

Birçok kişi, MIUI kullanıcı arayüzündeki reklamların varlığı nedeniyle Çinli Xiaomi’yi eleştiriyor. Ancak diğer üreticiler de bunları uygulamaya başladı. Önceden, Samsung akıllı telefonlarında zaten bilgi ve reklamların görünümü vardı. Apple da şimdi aynı yolu izlemeye başladı. Apple iPhone ve iPad modellerinde reklam göstermeye başladı.

Cupertinolu merkezli firma, akıllı telefonlarda iOS’ta ve tabletlerde iPadOS’ta kendi ücretli hizmetlerinin reklamını yapmaya başladı. The Verge’in baş editörü Tom Warren Twitter’da bunu ortaya çıkardı. Ancak Apple’ın reklamları rakipleri gibi değil.

Apple’ın Ayarlar menüsünde, Apple Arcade, AppleCare+ ve Apple TV+ servislerinin reklamını yaptığı söyleniyor. Bu teklif içerikli reklamlar şimdilik sadece Amerika’daki kullanıcılara gösteriliyor.

2020, Apple dahil herkes için zorlu bir yıl oldu. Bu yüzden, Cupertino şirketi salgın nedeniyle iPhone 12’nin üretiminin başlamasını, duyurusunu ve piyasaya sürülmesini ertelemek zorunda kaldı; bu da tatil sezonu hazırlıklarını etkileyecektir.

Nikkei’ye göre Apple, iPhone 12’de tedarik sorunları yaşıyor ve bu da tatil sezonunda yeni akıllı telefonlar için tedarik sıkıntısına neden olabilir. Amerikalılar iddiaya göre bunu eski modellerle örtmek istiyorlar. Apple, hala popüler olan 20 milyondan fazla iPhone 11, iPhone SE ve iPhone XR siparişi verdi.

Apple’ın bu kaybını servisleri ile telafi etmesi bekleniyor. Bu yüzdenden de kendi hizmetlerine ilişkin teklif içerikli reklamlar Ayarlar bölümünde gösterilmeye devam edilecek gibi görünüyor.

Apple AirPods 3 çıkış tarihi netleşiyor

Şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak Apple bu reklam olayı tepki toplarsa muhtemelen geri adım atacaktır. 1.099 dolar verilik satın alınan telefonda reklam gösterilmesi aslında pek mantıklı görünmüyor. Muhtemelen kısa sürede bu tepkiler çığ gibi büyüyecektir.