Teknoloji spor yapmamızı engelliyor

teknoloji

Teknolojinin sunduğu imkanlar saymakla bitmez. Ancak teknoloji dikkat etmediğimizde sağlığımızı ve kaliteli yaşamımızı ciddi bir şekilde engellliyor.

Her gün belirli saatlerde dışarı çıkıyor, işlerimize gidiyor, okullarımıza gidiyor günlük ihtiyaçlarımızı karşılıyor yani kısacası dışarıda çokça vakit geçirme olanağı buluyoruz. Fakat durum böyle olsa da ne yazıkki bu ihtiyaçlarımızı giderirken teknolojiden biraz fazla yararlanıyoruz. Teknoloji günümüzde çok hızlı bir şekilde gelişim göstermesi bizi etkisi altına almasına neden oluşturuyor. Teknolojiyi acaba hep işimizi kolaylaştırması için mi tercih ediyoruz?

Teknoloji faktörünün bizim sağlığımızla ters orantıda gelişmesine izin vermemek gerekiyor.

Biz insanlar neden 3. Katta olan evimize, sınıfımıza veya iş yerimize asansörle çıkma ihtiyacı duyalım ki? Bize oldukça yakında olan bir yere giderken, okulumuza veya iş yerimize giderken taşıt kullanıp hem kendimize hem doğaya zarar verelim? Aslında her noktada yaptığımız yanlışlar vardır. Bu saydıklarımızda bunların arasında en basit olabilecek örneklerdir.

Koronavirüs hastalığını yüzde yüz engelleyen antikor geliştirildi iddiası!

Teknoloji spor yapmamızı engelliyor

Hayatımızın değerini biliyoruz, uzun yaşamak istiyoruz ama spor yapmaktan kaçınıyoruz.

Neden evde boş boş evde bilgisayar veya televizyon başında geçen 1 saatimizi evet sadece 1 saatimizi spor için ayırmıyoruz ki. Dışarıya çıkıp 1 saatlik yürüyüş yapmak veya koşu yapmak bize hiçbir şey kaybettirmez. Evet, biliyoruz aslında ama teknolojiye o kadar körü körüne bağlanmışız ki bırakmak istemiyoruz. Hayatımızı kolaylaştırmasından memnunuz, elbetteki teknolojiden yararlanalım ama bunu belirli bir ölçüde bırakabilelim.

Evde spor yapan veya spor salonunda spor yapan insanlar, spor yaptıklarını iddia ederler, belki haklılardır da, fakat bir insan evine aldığı koşu bandında koşarak sağladığı faydadan ne kadar tatmin olabilir. Neden tertemiz havada yürüyüş veya koşu yaparak gerçek spor yapmanın faydasına varamıyoruz diye herkes kendine sorsa eminim ki ortaya tek bir ortak cevap çıkacaktır. Teknolojiyi kullanıyoruz, memnunuz fakat bu kullanım alanını seviyeli bırakmalı ve günlük yaşantımızda rast geldiğimiz bütün spor yapma fırsatlarını değerlendirmeliyiz. Kısaca teknolojiyi artık bir seviyede bırakıp gerçek spora yönlenmeliyiz.