Adidas geri dönüştürülmüş plastikten ayakkabı üretiminde son aşamada

Koronavirüs sürecinde spor

Dünya kaynaklarının giderek büyük oranlarda azalması ile birlikte Adidas geri dönüştürülmüş plastikten çeşitli modeller geliştirmeye çalışıyor. FUTURECRAFT.LOOP’un ikinci aşamasına geçen kuruluş bir ilki başaracak.

Nisan 2019’da tamamen geri dönüştürülmüş 200 adet ayakkabı üreten ve bu ayakkabılarını kendi ortaklarına gönderen Adidas, ikinci aşamaya geçti. Böylece şirket bugüne kadar ilk defa yapılmış bir şeye imza atacak. Ekosistemin sınırlı kaynaklara sahip olduğunun farkına varan Adidas gibi kuruluşlar yeni arayışlar peşinde.

Adidas geri dönüştürülmüş plastikten ayakkabı fikrini çok sevdi

FUTURECRAFT:LOOP gelişim ekibinden Amanda Verbeck ve Tanyaradzwa Sahanga’nın kaleme aldığı blog yazısında geri dönüştürülebilir ürünlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundular. Dünya genelinde birçok ürünün tek kullanımlık olduğunu ve bu nedenle geri dönüştürülebilir. Bir yapıya sahip olduğunu ifade ettiler.

Dünya genelinde biriken çöpler ne yazık ki tam olarak yok edilemiyor. Bazıları denize fırlatılırken kimileri de yakılarak havayı kirletiyor. Hepsinin ortak özelliği ise geri dönüştürme gibi bir teknolojiden mahrum olmaları. Adidas ve diğer bazı kuruluşlar çeşitli yöntemlerle buna mani olmak istiyor.

Yakın bir zaman içerisinde geri dönüştürülebilir ürünlerle ilgili herhangi bir önlem alınmazsa veya tüketim çılgınlığı sonuna kadar devam ederse muhtemelen dünyanın ömrü beklenenden daha az olacak. Peki sizce Adidas gibi şirketler bu konuda önemli bir katkı sağlayabiliyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Yapay zeka çevre için çalışacak