Koronavirüs aşısında ikinci doz kullanılacak: İşte aşı sistemi!

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Koronavirüs aşısında ikinci doz kullanılması planlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından konu ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. İşte merak edilen detaylar.

Koronavirüs aşısında ikinci doz başlıyor. Çin’den gelen Sinovac aşısı hatırlayacağınız üzere 2 doz şeklinde kullanılıyor. İlk sefer vurulacak aşı ile ikincisi arasında 28 gün bekleme süresi olması gerekiyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarına aşı uygulandıktan sonra 28 gün beklendi. Şimdi ise bu süre doldu ve yeni bir doz kullanacak.

Türkiye’de toplamda 2 milyon 612 bin 224 kişi koronavirüs aşısı oldu. Bugüne kadar en fazla uygulama yapılan il, 442 bin 719 kişiyle İstanbul. Onun hemen ardından Ankara ve İzmir geliyor. Yani nüfusa göre aşılama yapıldı.

Yaşlılar için aşılama çalışmaları hızlandırıldı

Türkiye’ye getirilen aşılar ile ilgili en önemli tartışma konusu hiç şüphesiz yaşlılara uygulanma sırasıydı. Bazıları kronik hastaların ve sağlık çalışanlarının çok daha ön planda olduğunu söylüyordu. Kimleri ise 65 yaş üstündeki bireyleri kaybetmemek için aşıların ilk olarak onlara uygulanması gerektiğini ifade etti.

Koronavirüs aşısında ikinci doz
Sağlık Bakanlığı konu ile alakalı orta yolu bulmayı tercih etti. 65 yaş üstü için her ne kadar aşı çalışmaları hızlandırısa bile yine de öncelik sağlık çalışanlarına verildi. Sağlıkçıların sürekli olarak hastanede bu virüs ile temas halinde olması alınan kararda büyük bir öneme sahip. Sağlık Bakanlığı’nın kendi sistemi olan e-Nabız sistemi üzerinden öncelik durumları kontrol edilecek.

Yeni koronavirüs aşısı geliyor: İşte merak edilen detaylar

Sağlık Bakanlığı şu anda kimlere öncelik verileceği ile ilgili tartışmaları devam ettiriyor. Aşılama çalışmaları için yeni aşıların gelmesi de şart. Peki sizce bu konuda nasıl bir yol izlenmeli? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.