Koronavirüs vaka sayısı neden sürekli artıyor: İşte sebepleri

Koronavirüsten korunmak

Koronavirüs vaka sayısı her geçen gün büyük bir artış gösteriyor. Peki bu artışın arkasında hangi nedenler var? İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Herkesin görünce şaşırdığı rakamlara sahip olan koronavirüs vaka sayısı durmak nedir bilmiyor. Özellikle son dönemlerde bunun çok daha fazla ön plana çıktığı görülüyor. Peki neden bu kadar fazla artış yaşanıyor. Aslında bunun 4 farklı sebebi olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan ilki kongre ve mitingler ile birlikte aile toplantılarının artması.

Bildiğiniz üzere Türkiye’de bazı kongre ve mitingler yapılıyor. Bu durum vaka sayısının önemli ölçüde artmasına neden oluyor. Ayrıca Türkiye’deki aile yapısının sıcak olması nedeniyle insanlar sürekli görüşüyor. Aynı aileden olan kişilerden birisi virüs kapınca diğerlerine de bulaştırıyor. İkinci bir neden ise sosyal mesafeye uyulmaması.

Pandemi çok hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor

Özellikle son mutasyonlardan sonra bu virüsü durdurmak neredeyse imkansız hale geldi. Hem Afrika hem de Amerika varyantları çok daha hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Türkiye’de ise bu çok daha güçlü bir şekilde görülüyor. ülkemizde bu kadar fazla vaka görülmesinin 3. nedeni ise HES kodu üzerinden sahtekarlık yapılması. Bazı pozitif olan kişiler, negatif bireylerin HES kodunu kullanarak AVM gibi yerlere girebiliyor.

Koronavirüs vaka sayısı

Türkiye’de günlük vaka sayıları 56 bin civarında diyebiliriz. Bu vaka sayıları genel olarak değerlendirildiğinde gerçekten de ürkütücü seviyelerde. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasındaki bir diğer etken aşıların yetersiz kalması.

Koronavirüsün bulaşma yolları ile ilgili şaşırtan açıklamalar yapıldı

Türkiye’ye getirilen aşıların neredeyse hepsi Çin merkezli bir şirket tarafından sağlanıyor. Hem aşının yetersiz olması hem de çok güçlü bir etkiye sahip olmaması vaka sayılarındaki artışı tetikliyor. Peki sizce bu artışı durdurmak için ne yapılmalı?