Ekranlarda koronavirüs uyarısı daha fazla görülecek!

Uzun koronavirüs sendromu

Ortaya çıkan yeni gelişmeler ekranlarda koronavirüs uyarısı olarak geri gelmeye başladı bile. Alınan tedbirlerin giderek daha fazla artacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’de COVID-19 Kısıtlamaları Altında Film Yapımlarında Güvenli Çalışma Koşulları ve Önlemler isimli yeni bir klavuz ile birlikte ekranlarda koronavirüs uyarısı çok daha fazla görülecek. RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) tarafından alınan yeni kararlar ile birlikte; yazılı, sözel ve görsel uyarıların artacağı ifade edildi. Böylece, herkesin kurallara çok daha fazla uyması amaçlanıyor. Türkiye’de vaka sayısındaki değişim, bu tür önlemlerin en büyük nedenleri arasında.

Koronavirüs uyarısı daha fazla yapılacak

Dünyanın tamamında 994 binden fazla insanın koronavirüsten ölmesi ile birlikte, ek önlemler gündeme geldi. Bu önlemler, neredeyse bütün sektörlerde derin etkiler bırakacak gibi görünüyor. Ayrıca, henüz birçok sektör gerekli önlemleri almaktan çok uzak.

Ekranlarda koronavirüs uyarısı

Sinema ve dizi sektörü çoğunlukla salgın tedbirlerine uysa bile yine de tam olarak hazırlıklı değil. Özellikle de tartışma ve yarışma programları, insanların çok fazla bir araya geldiği platformlar olabiliyor. COVID-19 tedbirleri kapsamında yapılan yeni çalışmalar ile birlikte, artık daha fazla kurala yer verilecek.

RTÜK; TV kanallarında “Bu program, COVID-19 tedbirleri kapsamında çekilmiştir” ifadesinin yer almasını istiyor. Böylece, hem salgın hatırlatılacak hem de herkesin gerekli tedbirlere uyması istenecek. Henüz bunun nasıl görüneceği tam olarak bilinmiyor. Sizce alınan bu karar salgının önlenmesi konusunda yeterli desteği sunabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.