Kira artışları dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi oldu

CES 2018de Akıllı Şehirlerin Geleceği Tartışılacak

Kira artışları dünyanın en büyük sorunlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son dönemlerde Türkiye’de yaşanan aşırı kira artışları ne yazık ki birçok bölgede kendisini net bir şekilde hissettiriyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Bugüne kadar kira artışları dünyanın büyük bir problemi olarak görülmüyordu. Ancak pandemi sonrasında her yerde çok sert bir şekilde kiralar arttı. İstanbul’da yıllık kira artış oranı yaklaşık yüzde 50 seviyelerini bile geçti. Böylece Türkiye’de büyük bir konut problemi ortaya çıktı.

Bugünlerde yaşanan bir protesto ise aslında sorunun her yerde olduğunu gösteriyor. Almanya’nın Berlin kentinde halk sokaklara döküldü. Bu protestoların amacı ise tamamen konut ile ilgiliydi. Kira artışına karşı bir önlem alınması gerektiğini düşünen halk protestoyu tercih etti.

Kira artışları dünyanın problemleri arasında yer aldı

Alexander Meydanı’nda toplanan halk yerinden edilme ve kira çılgınlığına karşı Berlin ittifakı öncülüğünde protestolara katıldı. Protestoların tek amacı kira artışlarıydı. Onlara göre federal ve eyalet hükümetler kira artışına karşı mücadele etmiyor. Tamamen barışçıl olan bu protestolar herhangi bir soruna neden olmadı.

Kira artışları dünyanın

“Herkes için konut” ve “kiralar artıyor maaşlar yerinde kalıyor” sloganları grubun en önemli fikirlerini ortaya koyuyordu. Onlara göre pandemi ile birlikte çok ciddi ekonomik sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların üzerine kiralar eklenince halk çok daha fazla zor durumda kalıyor.

Dünya corona virüs tablosu – 12 Eylül

Kira artışları dünyanın sorunu olmaya devam ediyor. Protestoculara mikrofon verildiğinde genellikle benzer ifadeler kullandıklarını görüyoruz. Hepsi kiraların artmasının durdurulmasını ve belirli bir süre kiraların dondurulmasını istiyor. Türkiye’de de kira artışları en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.