Kanser ve koronavirüs arasındaki bağlantı şaşkınlık yarattı!

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kanser ve koronavirüs arasında çok yakın bir bağlantı olduğu ortaya çıktı. İşte merak ettiğiniz bütün detaylar.

Çağımızın en büyük iki hastalığı olarak adlandırılabilecek kanser ve koronavirüs arasında hiç tahmin edilemeyen bir ilişki olduğu görüldü. Her ikisi de birbirinden son derece uzak hastalıklar gibi görünse bile, aslında buna neden olan virüsler aynı stratejiyi uyguluyor. SARS-CoV-2 olarak bilinen virüs üzerinde araştırmalar, kanserin ve koronavirüsün aynı hücreleri ele geçirdiğini ortaya koydu. Böylece salgının nasıl önlenebileceği ile ilgili önemli bir bulgu elde edilmiş oldu.

Koronavirüs ilaçları için yeni gelişme

California Üniversitesi’nden Nevan Krogan, SARS-CoV-2 hakkında yaptıkları çalışmaların çok önemli sonuçlara ulaştığını açıkladı. Hatta bu sonuçların insanlı deneylere başlayacak kadar ileri seviyeye geldiğini söyledi. İnsan vücudunda normalde 518 farklı kinaz yer alıyor ve onlara ilham veren nokta tam olarak burasıydı.

kanser ve koronavirüs

SARS-CoV-2, kendini kopyalamak için kanser hücrelerinin de hedefinde olan kinazlara saldırıda bulunuyor. Böylece sağlıklı hücrelerin de ele geçirilmesinin önü açılıyor. Kinaz denilen yapılar; hücrelerin şekil almasını ve iltihapların önlenmesini sağlıyor. Fakat virüsler bu yapılara saldırdığında iltihapları önlemek neredeyse imkansız hale geliyor.

Xiaomi Mi Mix 4 görselleri ile karşımızda! Tasarım efsane!

İlk aşamada 87 ilacın Covid-19’da kullanılan kinazları etkileyebileceği ortaya çıktı ve bu durum büyük memnuniyetle karşılandı. Enfekte hücrelerden uzayan filopedya adlı uzantılara neden olan Casein Kinaz 2 üzerinde bu ilaçların etkili olduğu ortaya çıkarıldı. Böylece koronavirüs ilaçlarının tam olarak nereye yönelmesi gerektiği az ya da çok görülmüş oldu. Sizce kanser hücreleri ile ilgili bulunan bu araştırma sonucu, salgının önlenmesinde kullanılabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.