Koronavirüs kabusu henüz bitmedi!

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

New York’ta Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı arttı, hükümeti tüm kapalı halka açık yerler için yeniden maske zorunluluğu getirmeye zorladı.

Koronavirüs kabusu henüz bitmedi! Amerika Birleşik Devletleri’nde Covid-19’dan ölenlerin sayısı Pazartesi günü 1 milyona ulaştığında, sağlık yetkilileri New York’ta Covid-19 nedeniyle hastaneye yatışların artması konusunda uyardı ve tüm kapalı halka açık yerler için yeniden maske talimatı verdi.

Epidemiyolog ve sağlık ekonomisti Eric Feigl-Ding Salı günü Twitter’da şunları paylaştı: “NYC uyanıyor – #Covid-19 hastanelerine yatışlar artıyor ve şimdi New York City tüm kapalı halka açık yerler için maske tavsiyesi yayınlıyor, şimdi uyarıda bulunuyor. COVID-19 Uyarı Seviyesi ‘yüksek’ yaklaşıyor.”

Koronavirüs kabusu

Bu arada, ABD’de Covid-19‘dan ölenlerin sayısı Pazartesi günü 1 milyona ulaştı; bu bir zamanlar hayal bile edilemeyecek bir rakam.

Teyit edilen ölü sayısı, 336 gün boyunca her gün bir 9/11 saldırısına eşdeğerdir. Kabaca İç Savaş ve İkinci Dünya Savaşı’nda kaç Amerikalı’nın öldüğüne eşittir. Sanki Boston ve Pittsburgh silinip gitmiş gibi.

Koronavirüs kabusu

Koronavirüs kabusu henüz bitmedi!

Providence, Rhode Island’daki Brown Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’nda yeni bir pandemi merkezine liderlik eden Jennifer Nuzzo, “Bu dünyadan bir milyon insanın koparıldığını hayal etmek zor” dedi ve “Bu hala oluyor ve biz bunun olmasına izin veriyoruz. ”

Ölümlerin çoğu kentsel alanlarda meydana geldi, ancak maskelere ve aşılara karşı muhalefetin yüksek olduğu kırsal yerler zaman zaman ağır bedeller ödedi.

Salgına 3 yıldan daha az bir süreden daha az ölüm, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi tarafından derlenen ölüm belgesi verilerine dayanmaktadır. Ancak dünyanın en zengin ülkesinde sağlık sisteminin bozulması sonucunda doğrudan veya dolaylı olarak Covid-19’a kaybedilen gerçek hayat sayısının çok daha yüksek olduğuna inanılıyor.

Koronavirüs kabusu

Sağlık uzmanları uzun süredir Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi yerlerdeki gerçek ölüm sayısının resmi rakamlardan daha yüksek olduğundan şüphelense de ABD, herhangi bir ülke arasında bildirilen en yüksek Covid-19 ölüm oranına sahip.

Dönüm noktası, ABD’nin 900.000 ölüye ulaşmasından üç aydan fazla bir süre sonra geldi. Omicron varyantının körüklediği zorlu bir kış dalgalanmasından bu yana hız yavaşladı.

ABD, Ocak 2021’de günde yaklaşık 3.400’lük bir zirveye kıyasla günde yaklaşık 300 Covid-19 ölümü yaşıyor. Yeni vakalar yeniden yükselişte, son iki haftada %60’tan fazla artarak ortalama yaklaşık 86.000’e ulaştı. bir gün – hala tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 800.000’in oldukça altında, omicron varyantı kış aylarında şiddetlenirken ulaşıldı.

Samsung yeni katlanabilir telefonlarının parçalarının üretimine başladı