Türkiye’ye koronavirüs ilk hangi ülkeden geldi? Belli oldu! Çok şaşıracaksınız!

Koronavirüs

Türkiye’ye koronavirüs salgını ilk hangi ülkeden geldiği belli oldu. Türkiye’ye salgının geldiği ülke çok bilindik bir ülke!

Çin’in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs salgını maalesef ki Türkiye’ye de sıçramıştı. Ülkemizde an itibariyle toplamda 151 bin 615 vatandaşımıza virüs bulaşmış ve maalesef ki 4.199 vatandaşımızın hayatına mal olmuştu. Bugün ise koronavirüs ilk hangi ülkeden geldiği ve ilk olarak hangi şehrimizde ortaya çıktığı açıklandı.

Foxconn zararı açıklandı: Apple tedarikçisi zorda

Salgın ilk hangi ülkeden Türkiye’ye geldi?

Bilim insanlarının açıklamalarına göre; COVID-19 virüsü Türkiye’ye beklendiği gibi Avrupa ülkelerinden veya Hac görevinden gelen kişilerden gelmedi. Bilim insanları virüsün Amerika Birleşik Devletleri‘nden Türkiye’ye geldiğini açıkladı. Amerika’dan Türkiye’ye uçan kişilerin ilk olarak İstanbul’a indiği ve bu yüzden salgının İstanbul merkezli olduğu söyleniyor.

Türkiye’de bu süreçte maalesef ki hala seyahat yasağı bulunan iller bulunuyor. Bu iller arasında; 15 gün süre boyunca Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerimizde yasak uygulanacak.

koronavirüs ilk hangi ülkeden

Türkiye’nin salgın ile verdiği mücadelede alının tüm önlemler vaka sayılarında azalışın yaşanmasını sağladı. Bu sürecin zorlu olduğu ortada. Ancak yetkililerin uyarılarına uyduğumuz sürece salgın ile mücadele etmek kolaylaşacak.

Seyahat belgesi nasıl alınır? İşte E-Devlet üzerinden seyahat belgesi alma rehberi!

Şimdilik COVID-19’un kesin sonuç veren bir tedavisi veya aşısı bulunmuyor. Bilim insanları konu üzerinde çalışmalarına hız kesmeden devam etsede, aşı sürecinin uzun olacağı bir gerçek. COVID-19 aşısı için test sürecinin tamamlanması üretilmesi ve dağıtılması derken bu süreç 2022’ye kadar sarkabilir.

Son olarak Türkiye’de COVID-19 ile mücadele için 23-24-25 ve 26 Mayıs 2020 tarihlerinde yani Ramazan Bayramı süresince 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtelim. Ancak bu kısıtlama sürecinde aşağıdaki yerler açık olacak.

Kısıtlama süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.

İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyetleri yürüten iş yerleri, Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri, Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler, akaryakıt istasyonu ve lastik tamircisi açık olacak.