Covid-19 hız kesmedi! Tedbirler genişletiliyor!

Koronavirüs çocuklarda felç

Günlük vaka sayısı 30.000’i aştı. Pazartesi toplanacak olan kabineden yeni covid-19 tedbirleri gelebilir. İşte detaylar.

Kış aylarında olmamızdan ötürü koronavirüs pandemisinin yayılma hızı tüm dünyada arttı. Özellikle Avrupa ve Amerika’da 2. dalganın sinyalleri verilmeye başladı. Türkiye’de ise durum geçtiğimiz yılın Mart – Nisan aylarından çok daha kötü.

Hatırlanacağı üzere koronavirüs ülkemizde ilk olarak Mart ayında ortaya çıkmıştı. Haziran ayından önce pik noktasına ulaşan salgın günlük vaka sayılarında 5000’i görmüştü. Yaz aylarına girmemiz ile birlikte vakalarda önemli bir azalma yaşanmış ve bir ara günlük vaka sayısı 500’lü sayılara kadar düşmüştü.

Sonrasında Sağlık Bakanlığı yayınlanan turkuaz listede bir değişikliğe gitmiş ve vaka sayıları yerine hastaneye yatırılan hasta sayılarını vermeye başlamıştı.

covid-19

Covid-19 tedbirleri daha da sıkılaşacak

Fakat 25 Kasım itibariyle vaka sayıları tekrardan açıklanmaya başladı. Son açıklanan verilere göre günlük vaka sayısı 30.000‘i de geçti. Pek çok hastanede doluluk oranı yüzde yüz olurken, özel hastanelerde bile yoğun bakımlarda yer bulmak imkansız hale geldi.

Durumun iyice kritikleşmesi üzerine ek tedbirlerin getirilmesi de gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta alınan tedbirlerin yayılma hızını düşürmemesi halinde yeni kısıtlamaların geleceği açıklanmıştı.

Görünen o ki bu hafta Pazartesi günü gerçekleşecek olan kabine toplantısı sonrasında yeni kısıtlamalar hayatımıza dahil olacak. Asıl beklenen gelişme ise sokağa çıkma kısıtlamasının tam zamanlı olarak uygulanması. Yine de bekleyip göreceğiz.

Bakandan önemli maske açıklaması