Apple çalışma şartları yüzünden elemanlarını kaptırıyor!

Apple' araba projesi için bir Ford yöneticisi tuttu

Bu ayın başlarında, Apple’ın makine öğrenimi direktörü Ian Goodfellow, yüz yüze çalışma politikasıyla anlaşmazlığı nedeniyle şirketten ayrılmıştı. Goodfellow, şimdi Apple’a katılmadan önce çalıştığı şirket olan Google’a geri dönüyor gibi görünüyor.

Apple çalışma şartları yüzünden elemanlarını kaptırıyor! Bloomberg, konuya aşina olan kaynaklardan Goodfellow‘un Google’ın yapay zekaya odaklanan bölümü DeepMind’da bir pozisyonu kabul etmeyi kabul ettiğini duydu. Ancak şirket henüz işe alımı onaylamadı. Ancak bu, Goodfellow‘un Google ile ilk çalışması değil.

Apple çalışma şartları

2019 yılında Apple tarafından işe alınmadan önce mühendis, makine öğrenimi ve yapay zeka projelerinden sorumlu olduğu Google için çalıştı. “Deepfakes” de dahil olmak üzere medya içeriği oluşturmak için kullanılan bir teknoloji olan “genel hasım ağlarının veya GAN’ların babası” olarak biliniyordu.

Apple çalışma şartları

Apple çalışma şartları yüzünden elemanlarını kaptırıyor!

Cupertino’da üç yıl çalıştıktan sonra Goodfellow, Apple‘dan ayrılmaya karar verdi. Goodfellow, ekibine gönderdiği bir notta, Apple‘ın çoğunlukla evden çalışmaya karşı olan politikalarına atıfta bulunarak, “ekibim için daha fazla esnekliğin en iyi politika olacağına” şiddetle inandığını yazdı.

Apple çalışma şartları

Apple çalışanlarının bir kısmı geçen ay yüz yüze çalışmaya geri dönmeye başladı ve tüm çalışanlar 23 Mayıs‘tan itibaren haftada üç kez ofise gitmek zorunda kalacak. Ancak bir grup çalışan, şirketi  uzaktan çalışma konusunda esnek olmadığı için eleştirmişti. Google ise çalışanlarının esnek çalışma koşullarında çalışmasına izin veriyor.

Geçtiğimiz yıl da, birden fazla Apple yöneticisi de Apple‘ın ofise dönüş politikası nedeniyle şirketten ayrılmıştı.

Black Mirror hayranlarına müjde! Yeni sezon yolda