Türkiye koronavirüs ikinci dalga tehlikesi altında! İlk artış Diyarbakır’dan geldi!

koronavirüs ikinci dalga

Koronavirüs ile mücadele önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye koronavirüs ikinci dalga tehlikesi ile karşı karşıya gelebilir.

Türkiye, COVID-19 salgını için aldığı önlemler ile tüm dünyaya örnek olmayı başarmıştı. Salgının azalması ile yeni normalleşme sürecine geçiş yapan Türkiye, korkulanı yaşayacak gibi görünüyor. Bugün gelen açıklamalara göre; Türkiye koronavirüs ikinci dalga tehlikesi ile karşı karşıya kalmak üzere.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin; “Özellikle Ramazan Bayramı sonrası ve 1 Haziran’daki normalleşme süreci başladıktan sonra halkımızda rahatlama süreci de başladı. Bu durum vakaların artmasına neden oldu. Ramazan Bayramı öncesinde kliniklerimizi kapatmıştık. Sadece bir klinikle hizmet veriyorduk. Şu an birkaç klinik daha açmak zorunda kaldık. Neredeyse vaka sayılarına yetişemez olduk. Hastanede kapasitemiz dolmak üzere. Bu şekilde hizmet vermekte zorlanıyoruz.Normalleşme sürecinin başlamasının ardından insanların kalabalık yerlerde bulunduğunu ve maske takmadığını görüyoruz.” dedi.

İl il koronavirüs vaka sayısı! (Güncel)

Diyarbakır’da yaşanan vaka sayılarındaki artış ikinci dalganın geldiğinin göstergesi olabilir. İran’da 800-900 olan vaka sayıları son haftalarda 3.000’i geçmeye başlamıştı. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm yetkililer bunun yeni normalleşme süreci olduğunu ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Ancak vatandaşlarımızın büyük bir bölümü sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler doğrultusunda bu uyarılara pek kulak asmıyor.

Türkiye koronavirüs ikinci dalga tehlikesi altında! İlk artış Diyarbakır'dan geldi!

Aşısı ve kesin bir tedavisi bulunmayan COVID-19 salgını maalesef ki halen daha bitmedi. Yakın zamanda da biteceğe benzemeyen bu salgını alacağımız önlemler ile önlemek mümkün. Bu yüzden lütfen tedbiri elden bırakmayın ve ikinci dalgaya yakalanmamıza neden olmayın.