Koronavirüs hastalarına elektronik bileklik takılacak: Sağlık Bakanlığı açıkladı!

Türkiye'de sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı

Sayıları 312.966 kişiye ulaşan Koronavirüs hastalarına elektronik bileklik takılma kararı alındı. Sağlık Bakanlığı bu konuda çalışmalara başladı bile.

Koronavirüs hastalarına elektronik bileklik takılacağı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından verildi. Hemen hemen 7.929 civarında vatandaşın ölümüyle sonuçlanan hastalık can almaya devam ediyor. Virüsün bu kadar hızlı yayılmasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi de hastalığa sahip olanların etrafta rahatça gezmesi. Koronavirüs testi pozitif çıkan kişiler ne yazık ki evlerinde kalmıyor. Bu durumda hastalık çok fazla kişiye bulaşabiliyor.

Koronavirüs hastaları sürekli takibe alınacak

Bileklik uygulaması ile ilgili akıllarda bazı soru işaretleri yer alabilir. Birçok kişi bileklik uygulamasının kesin bir şekilde gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Yapılan açıklamalara bakılırsa, bileklik uygulaması kesin olarak kullanıma sunulacak. Hatta şu anda hangi modelin daha uygun olacağı tartışılıyor.

Koronavirüs hastalarına elektronik bileklik

Bileklik uygulaması için iki farklı model yer aldığını söylemek mümkün. Uygulanması düşünülen birinci model, klasik elektronik bileklik şeklinde olacak. Kişi, belirlenen bölgenin dışına çıkarsa alarm ötecek. Böylece, zorunlu bir evde kalma sistemi oluşturulacak. Ayrıca merkezdeki ekip bileklik kullanan kişilerin sürekli takibini gerçekleştirecek. İkinci sistemde ise, eve bir cihaz yerleştirilecek ve kişi o cihazdan uzaklaştığında alarm ötecek.

Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, vaka sayılarında giderek düşüş yaşanıyor. Hatta onun söylediğine göre, 2 hafta içerisinde hemen hemen %38 düşüş yakalandığı ifade edildi. Grip mevsimi ile birlikte vaka sayısında bir miktar daha artış bekleseler bile genel bir düşüş olduğunu ifade etti. Sizce hangi sistem virüsün yayılmasını yavaşlatabilir. Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.