NBA 2K21 İncelemesi 

NBA 2K21 incelemesi

#İŞBİRLİĞİ

NBA tutkunlarının beklediği an geldi. NBA 2K21 çıkışını gerçekleştirdi. Peki, 2K geçtiğimiz yıla göre bu yıl ne gibi yenilikler sunuyor?

2K, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü NBA 2K20 serisi ile çoklu oyuncu modu dışında övgüleri toplamayı başarmıştı. Online modlarda yaşanan sorunları bu yıl çözeceğinin sözünü veren 2K, karşımıza NBA 2K21 ile çıktı. PC, PlayStation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için çıkışını geçtiğimiz haftalarda gerçekleştiren oyun, bu sefer olmuş dedirtiyor. Peki, basketbol oyunu bir önceki yıla göre ne gibi farklı yenilik sunabilir? İşte bu sorunun cevabını 2K çok güzel bir şekilde veriyor.

NBA 2K21 incelemesi

FIFA serisi gibi grafik iyileştirmeden öteye geçen NBA 2K21’de, animasyonlarda büyük değişiklikler yapılıyor. Özellikler oynanış dinamiklerine etki eden bu animasyonlar, oyunun daha gerçekçi bir şekilde oynanmasını sağlıyor. Şut atmadan, top sürmeye kadar animasyonlarını iyileştiren geliştirici ekip, sunduğu yeni şut mekanizması ile gerçekçiliğe bir adım daha yaklaşıyor.

NBA 2K21 inceleme 1

Oyunda şu barında büyük bir değişiklik yapılıyor. Şutunuzun düzgünlüğünü ve dengesini ölçen bu bar, konum olarak el hizasında tutuluyor. Bu sayede kusursuz şut atmak için daha kolay bir şekilde ayarlama yapabiliyorsunuz. Şut barındaki hız ve dengeleme oyundaki zorluğa bağlı olarak değişiyor.

Marvels Avengers İnceleme

Serinin bir önceki oyununda yaşanan sorunların üstesinden gelen 2K ekibi, bug ve glitchleri de ortadan kaldırıyor. Akıcı bir oyun deneyimi sunan 2K21, farklı oyun modları ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

NBA 2K21 inceleme 4

Oyunda MY Team MY Career, MyLeague ana oyun modları bulunuyor. Online mod için geliştilen bu modlar sayesinde ikiye iki üçe üç basketbol turnuvaları düzenleyebiliyorsunuz. İsterseniz de kendi oyuncunuzu oluşturup kariyerinize başlayabilirsiniz.

My Career modundaki en büyük değişiklik hikaye bölümünde yapılıyorç. Junior lakaplı karakterimiz, çok sevilen bir basketbolcunun oğludur. Babasının gölgesinde yaşayan Junior beklentileri karşılamak için büyük bir mücadele içine girer. Bu hikayemiz, Junior’ın liseden üniversiteye ve NBA’e olan yolculuğunu kapsıyor. Bu süreçte Junior ile bir bütün olup kariyerimize devam ediyoruz.

Oyunun çıkışından sonra şut mekanizması için güncelleme yayınlayan 2K ekibi, özellikle şut bölümünde büyük yenilikler sunuyor. Dilerseniz şut barı ile şut tuşuna basılı tutarak atış gerçekleştirebiliyor, dilerseniz de bir usta oyuncu gibi sağ analog ile şut dengenizi milimetrik bir şekilde ayarlayabiliyorsunuz.NBA 2K21 inceleme 3

 

2K21’in grafiklerine gelecek olursak söylenecek en ufak bir söz bulamıyoruz. Oyun mevcut nesilde bile taş gibi görünüyor. Grafik konusunda eline su döktürtmeyen geliştirici ekip, PlayStation 5 ve Xbox Series X’in çıkışı ile konsol oyuncularına daha iyi grafik deneyimi yaşatacak.

Oyunu genel olarak değerlendirecek olursak; NBA 2K20’deki hatalardan dolayı kaybedilen oyuncuları 2K21 fazlasıyla kazanacak diyebiliriz. Oldukça akıcı ve sorunsuz bir deneyim sunan 2K21’i basketbol tutkunlarının değerlendirmesini tavsiye ediyoruz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

NBA 2K21 İncelemesi