Koronavirüs önlemleri teknoloji ile artırılabilir: Yeni sensörler geliştiriliyor!

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Herkesin büyük bir korku duyduğu koronavirüs önlemleri aslında teknoloji ile artırılabilir. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Sağlık Bakanlığı ve diğer birçok platform koronavirüs önlemleri olarak sosyal mesafeye dikkat çekiyor. Sosyal mesafe uyduğunuz sürece genellikle virüsten korunmuş oluyorsunuz. Ayrıca sizin de başkasına bulaştırma ihtimaliniz büyük oranda azalıyor. 31 Ağustos tarihinden itibaren açılmaya başlayacak okullarda ise yine benzer bir önlem alınacak.

Koronavirüs yeni önlemler ile zayıflatılacak

Hem okullarda hem de diğer sosyal alanlarda mesafenin en az 1 metre olması amaçlanıyor. Üç boyutlu kameralar ve ışın (beam) sensörlerinin kullanılmasıyla, alanlardaki yoğunluk oranı belirleniyor ve böylece gerekli önlemler hızlıca alınabiliyor.

Herkesin büyük bir korku duyduğu koronavirüs önlemleri aslında teknoloji ile artırılabilir. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Yapılan çalışmalar sonucunda bazı ilginç çözümler sunuldu. Bu yeni çözüme göre içeriye giren kişi sayısı belirli bir noktaya ulaştığında ve yoğunluk arttığında sensörler ötecek. Böylece hızlı bir şekilde müdahale etmenin yolu açılacak. Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli, normalleşme süreciyle birlikte ofislere ve okullara büyük miktarda dönüş başladığını söyledi. Bu durum aynı zamanda yoğun bir toplama anlamına geliyor.

Özellikle de nüfusun kalabalık olduğu yerlerde yoğunluğu kontrol etmek gerçekten de çok zor. Bunu sağlayabilecek sensör sayısı ise biraz sınırlı. Ancak yine de sosyal mesafe korunmadığı sürece kesinlikle virüsten kurtulmak mümkün değil. Dinlemeyi en fazla meşgul edebilecek problemlerden olan yeni salgın, önlem alınmadığı takdirde daha fazla insana bulaşacak. Sizce ortaya konulan bu çözüm yarar sağlayacak mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere paylaşabilirsiniz.