Sosyal mesafe teknoloji şirketleri ile korunuyor!

Sosyal mesafe teknoloji şirketleri

Herkesin çok sık bir şekilde bahsettiği sosyal mesafe teknoloji şirketleri ile korunabiliyor. Nasıl mı? İşte konu ile ilgili merak ettiğiniz bütün detaylar.

Koronavirüs önlemleri için geliştirilen sosyal mesafe teknoloji şirketleri ile daha kullanışlı hale geliyor. İnsanların kendi aralarında 2 metre kadar mesafe bırakmasına dayalı olan bu sistem, şimdiye kadar gerçekten de vaka sayısının daha düşük seviyede artmasını sağladı. Bunun farkına varan teknoloji firmaları daha fazla yeni çalışma yürüttü.

Sosyal mesafeyi korumak aslında o kadar zor değil

Koronavirüs bulaşan herkes bunu çevresindeki en az 10 kişiye bulaştırabiliyor. Elbette bu durum görüşülen kişi sayısına göre değişebiliyor. Bazıları hastalığı çok daha az bir çevreye yayarken, kimileri de daha sık bir şekilde bu hastalığın yayılmasına neden olabiliyor. Koronavirüs vakalarının azalması için mutlaka bu hastalığa sahip olan kişilerin tespit edilmesi gerekiyor.

Sosyal mesafe teknoloji şirketleri

Geçtiğimiz günlerde bir şirket NBA oyuncuları için yüzük tasarlamıştı. Bu yüzük, oyuncuların ateş ve diğer semptomlarına göre hastalığa sahip olup olmadığını gösteriyordu. Hastalığa sahip olanlar sosyal mesafesine dikkat ederek diğer insanlara bulaşmasına engel olabilecek. Böylece bazı teknoloji şirketleri sosyal mesafenin korunmasına katkıda bulunmuş olacak.

TikTok ve NetD Müzik Dünya Müzik Günü’nü #AkustikSöyle kampanyasıyla kutluyor

Elbette sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda otomotiv devi olan Ford, fabrikalarında çalışan kişiler için yeni bir bileklik sistemi geliştiriyor. Bu bileklik sistemi sayesinde herkesin ateşi ve diğer semptomları belli olacak. Ayrıca kızılötesi sistemler sayesinde, daha net bir ateş ölçümü amaçlanıyor. İşçilerdeki bilekliklerde yer alan ölçüm cihazları, büyük bir sunucuya bağlı olacak. Böylece hastalığın kimlerde olduğu görülecek ve sosyal mesafeye dikkat edilecek. Sizce koronavirüs bu tür önlemler ile azaltılabilir mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.