Koronavirüsten korunmak için kaç doz aşı alınması gerekecek: Bir doz yeterli değil

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Tüm Dünyada büyük bir kaosa neden olan Koronavirüsten korunmak için aşı çalışmalarına devam ediliyor. Peki bir kişinin salgından korunmak için ne kadarlık harcama yapması gerekli.

Alman Robert Koch Enstitüsü’ne bağlı Daimi Aşı Komisyonu üyeleri tarafından yapılan çalışmalara göre Koronavirüsten korunmak tahmin edildiği kadar kolay olmayacak. Herhangi bir aşı geliştirilse bile, bu aşıdan mutlaka en az 2 doz yapılması gerekiyor. Aksi halde hastalıktan koruması büyük ölçüde imkansız olacak. Bu açıklamalar, normale dönüş konusunda da bazı tedirginlikler yarattı.

Koronavirüsten korunabilmak için belirlenen aşı miktarı ne kadar?

Almanya’da aşı ile ilgili çalışmalarda söz sahibi olan Komisyonun üyesi Klaus Überla, yaptığı açıklamalarda önemli rakamları verdi. Ona göre herhangi bir aşı, kullanım izni alsa bile ilk etapta sadece 1 milyon adet üretilecek. Herhangi bir sorun olmaması halinde sayı artacak.

Koronavirüsten korunmak

Aşı ile ilgili çalışmalar yürüten komisyonun bir diğer üyesi Fred Zepp, korunma sağlanması için sadece bir dozun yeterli olmadığını ifade etti. Mutlak korunma için en az iki doz kullanılmasının da şart olduğunu söyledi. Yapılan aşı çalışmalarında herkese sadece bir doz verileceği ifade ediliyordu. Ancak aşı komisyonu tarafından yapılan bu tür açıklamalar kafaları karıştırdı.

Bu tür aşı deneyleri yürüten laboratuvarları denetlemekle görevli komisyon üyesi Pediatrist Martin Terhardt, aşıdan net sonuçlar almanın 8 ay süreceğini söyledi. Şimdilerde herkesin aşı hakkındaki kafa karışıklığı giderek daha fazla arttı. Sizce salgından korunmak için ne kadarlık bir aşı yeterli olacaktır? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.