Koronavirüs vaka sayısı rekor kırdı: İşte yeni detaylar

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Herkesin bir şekilde etkilendiği koronavirüs vaka sayısı, rekor üstüne rekor kırıyor. Özellikle de son dönemlerde gözle görülür bir artış sergiledi. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Avrupa ülkeleri koronavirüs vaka sayısı rekor haberleri ile önlemleri iyice sıkılaştırdı. Son derece ciddi noktalara ulaşan salgının dünya çapında 50 milyon kişiye ulaştığı söyleniyor. Vakaların 10 milyonu ise ABD’de ortaya çıktı. 2020 yılı bitimine az kala herkes tedirginlik yaşamaya devam ediyor.

Pandemi hem sosyal hem de ekonomik hayatı son derece olumsuz yönde etkiledi. Bu durumun 2021 yılında da aynen devam etmesi bekleniyor.

Koronavirüs hastaları artış gösteriyor

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, düzenli olarak vaka sayıları açıklanıyor. Türkiye’de de mevcut vaka sayılarının günlük 2.500 sınırını aştığı ifade ediliyor. Bu durum Türkiye’de de çok farklı önlemlerin getirilmesine neden olmuştu.

Koronavirüs vaka sayısı rekor

Türkiye’de mevcut vaka sayısının 394.255 civarında olduğu biliniyor. Maske kullanımı sosyal mesafe ve karantina gibi önlemler salgını biraz da olsa önleyebiliyor. Ancak bunun geçici olduğu açık bir şekilde ortada.

Dünya genelinde, 2021 yılı da bu vakalarla devam edecek gibi görünüyor. Henüz net olmamasına rağmen aşı çalışmaları istendiği gibi devam etmezse 2022 yılında yine pandemi etkileri görülmeye devam edilecek. Ancak şimdilik birçok yerden aşı ile alakalı olumlu haberler gelmeye devam ediyor. Sizce salgın neden bu kadar hızlı yayıldı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.