Koronavirüs hakkında yeni uyarı yapıldı: Ölü sayısı artabilir

Koronavirüsten korunmak

Dünyanın en ölümcül salgınları arasında yer alan koronavirüs hakkında yeni uyarı yapıldı. İşte bilim kurulu tarafından yapılan uyarılar.

Bilim Kurulu üyeleri, koronavirüs hakkında yeni uyarı yaptı. Onların uyarısı aslına bakacak olursanız çok fazla yeni sayılmaz. Hatırlayacağınız üzere yaz aylarında pandeminin ikinci dalgası gelmişti. İlk başlarda turizm amacıyla pek fazla önlem alınmasa bile ilerleyen vakitlerde kısıtlamalar artırıldı.

Bu kısıtlamaların sonucu olarak vaka ve ölüm sayılarında bir miktar düşüş yaşandı. Böylece az bile olsa insanlar daha fazla umutlandı. Bilim Kurulu Üyeleri 3. dalganın gelme ihtimalinden bahsetti.

Koronavirüs uyarıları giderek artırılıyor

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik özlü, pandemi nedeniyle önlemlerin daha fazla sıkılaştırılması gerektiğini savundu. Ona göre 3. dalga çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’de ve dünyada aktif bir şekilde görülebilir.

koronavirüs hakkında yeni uyarı

Konuk akademisyen olarak konuşma yapan Tevfik Özlü, kısıtlamaların kaldırılması halinde bunun daha fazla bulaşma ihtimalinin olduğunu söyledi. Hatırlayacağınız üzere mutasyonlu yeni COVID 19 ortaya çıkmıştı. Yeni virüs türü eskisine göre en az yüzde 70 oranında daha hızlı bulaşıyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı 3. dalga bekleyen bilim insanları çok daha büyük kaygı duyuyor. Böyle bir dalganın ortaya çıkması aynı zamanda ölü ve vaka sayılarında büyük bir artışa neden olabilir. Bununla başa çıkmak için daha katı önlemler alınabilir. Ekonomi ve sosyal alanlarda bu durum bozulmaya neden olacaktır.

Peki sizce bilim insanları koronavirüs ile ilgili konularda fazla endişeli mi davranıyor? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.