Parler, avukatları tarafından bile terkedildi

Parler, avukatları tarafından bile terkedildi

ABD Kongre Binası olaylarından sonra adını kara listeye aldıran sosyal uygulama Parler  CEO’su, tüm satıcılarının Google, Apple ve Amazon’dan gelen son yasakların ardından şirketi terk ettiğini söyledi.

Parler CEO’su John Matze, Pazar günü Fox News‘e verdiği röportajda, “Kısa mesaj hizmetlerinden e-posta sağlayıcılarına ve avukatlarımıza kadar her satıcı, aynı gün bizi de terk etti” dedi.

Parler, avukatları tarafından bile terkedildi

Google, Parler’ı Cuma günü yasakladı. Apple Cumartesi günü Parler’ı kaldırdı ve Amazon, Parler’a Pazar akşamı şirketin web barındırma hizmetlerinden atılacağını bildirdi. Uygulama her platformdan tepki aldı. Her şirket, uygulamayı kaldırma gerekçelerinde Parler’da yayınlanan şiddet tehditlerini belirtti. Aktivist grup Sleeping Giants tarafından paylaşılan uygulamadan alınan ekran görüntüleri, kullanıcıların Mike Pence’e karşı şiddet çağrısında bulunduğunu ve 19 Ocak’ta Kongre Binası’nda daha fazla faaliyet yapmakla tehdit ettiğini gösterdi.

Cumartesi gecesi bir gönderide Matze, hizmetin “sıfırdan yeniden inşa edildikçe bir haftaya kadar internette kullanılamayacağını” bildirdi. Uygulamanın eksik kalan yerini doldurmak için ise rekabet yüksek. Ancak Pazar günkü röportajda Matze, birlikte çalışacak yeni bir satıcı bulmada zorluklar yaşadığını söyledi. “Mümkün olan en kısa sürede tekrar çevrimiçi olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ancak çok fazla sorun yaşıyoruz çünkü konuştuğumuz her tedarikçi bizimle çalışmayacaklarını söylüyor. Çünkü Apple onaylamazsa ve Google onaylamazsa, kimse onaylamaz. ” şeklinde konuştu.

Şarj girişi olmayan iPhone 13 başarılı olabilecek mi?