Bilim kurulu istifaları devam edecek mi? Koronavirüs gündemi çok sıcak

koronavirüs

Bilim kurulu istifaları bugünlerde gündem oluşturmayı başardı. Peki neden aniden bu tür istifalar ortaya çıktı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Koronavirüs gündemi bugünlerde bilim kurulu istifaları ile şekilleniyor. Salgının her geçen gün daha fazla yayılması ile birlikte bilim kurulu zor durumda kaldı. Her ne kadar kararları onlar almasa bile yine de bir miktar sorumluluk paylaşıyorlar. Şu anda Bilim Kurulu’nda toplam 37 kişi var. Bu sayının giderek düşmesinden endişe ediliyor.

Bilim Kurulu üye sayısı Alpay Azap ayrılınca 38’den 37’ye geriledi. Böylece hiç beklenmeyen bir istifa ile birlikte sayıları azaldı. Her ne kadar Bilim Kurulu yeteri kadar çalışamasa bile yine de bazı etkilere sahipti. Şimdi ise bu sayının daha fazla azalması gündemde. Peki ne oldu da bir anda istifalar başladı.

Bilim Kurulu üyeleri yeterince dinleniyor mu?

Mevcut durumda vaka sayılarında korkunç bir artış yaşandı. Bu nedenle özellikle kısıtlamaların kaldırılması nedeniyle bir miktar artış yaşandığı biliniyordu. Ancak salgının en azından 5 kat gibi bir rakama yükselmesi beklenen bir durum değildi. Ramazan nedeniyle bazı kısıtlamalar yapılsa bile bunun pek işe yaramadığı görülüyor.

Bilim kurulu istifaları

Koronavirüs nedeniyle artan vaka sayısı Bilim Kurulu üyelerini bu alanda yetersiz olarak gösterebilir. Ayrıca her ne kadar doğrudan ifade edilmese bile yine de kendi sözlerinin dinlenmediği yönünde kuşkular var. Özellikle vaka sayısının artış göstermesi bu işi biraz daha karmaşık hale getiriyor.

Bilim kurulu üyeleri Türkiye’nin risk oranının artış gösterdiğini söylüyor

Şu anda diğer Bilim Kurulu üyeleri ile ilgili istifa haberleri pek gündemde yok. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Ramazan ayında bir miktar daha düşüş olmasını bekliyor. Fakat Bilim Kurulu üyelerinin bu konuda etkisi azalırsa başka istifalar gelebilir. Elbette onların yerine başka bilim insanları bulunabilir. Ancak bunun salgınla mücadelede moral bozukluğu yaratabileceği düşünülüyor.