Koronavirüs gelişmeleri umut vermeye başladı: Vaka sayısı düşüyor mu?

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Son dönemlerde yaşanan koronavirüs gelişmeleri umut vermeye devam ediyor. Özellikle de vaka sayısı ile ilgili ortaya çıkan gelişmeler yüzleri güldürüyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Tarihin gördüğü en ağır salgınlardan bir tanesi olarak bilinen koronavirüs gelişmeleri, umut dağıtıyor. Dünya Sağlık Örgütü uzun bir süredir hastalık hakkında pek olumlu konuşmuyor. Çin tarafından bu salgının gizlendiği ve Dünya Sağlık Örgütü’nün ona yardım ettiği görüşü hakim. Bu nedenle DSÖ genellikle olumsuz görüşler ortaya koyarak kendisini aklamaya çalışıyor.

Şu anda küresel çapta elbette durum kritik. Her geçen gün vaka sayıları artış gösteriyor ve toplumlardan kısıtlamalara uymaları isteniyor. Aradan kısa bir süre geçmesine rağmen kısıtlamaların iyi sonuçlar vermeye başladığı görülüyor.

Koronavirüs vaka sayısında düşüşler yaşanıyor

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından yapılan açıklamalar olumlu yönde. Buna göre son 3 haftadır COVİD-19 vakalarında önemli bir düşüş yaşanıyor. Genel olarak değerlendirildiğinde bu gerçekten de son derece iyi bir rakam.

koronavirüs gelişmeleri umut

Kış mevsiminin yavaş yavaş geride kalması bundaki en önemli etken. Elbette henüz kış bitmiş değil. Fakat soğukların önemli ölçüde geride bırakıldığı düşünülüyor. Bundan sonraki süreçte ise giderek salgının etkisi azalacaktır. Fakat sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uyulmaması halinde yeniden yükselişe geçme ihtimali yüksek.

Dünya Sağlık Örgütü uzmanları tarafından açıklandığına göre enfeksiyonları önlemek ve hayat kurtarmak kısıtlamalar ile mümkün. Hükümetler bu kısıtlamalara erken bir şekilde son verirse virüs mutasyon geçirmeye devam edecek. Bu durumda daha fazla kişiye bulaşacak ve sonuçları ağır olacak.

Bugüne kadar 75 milyon 346 bin kişi virüsü yenmeyi başardı. Bu bile insanlara güç vermeye yetiyor. Peki sizce kısıtlamalar bu tabloda kaldırılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.