BioNTech aşıları ne zaman gelecek? Bakan Koca açıkladı!

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

BioNTech aşıları ne zaman gelecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre aşılama hızı eski günlerine geri dönecek.

Bir ara 5.000’e kadar inen vaka sayıları, bayram ve sonrasındaki süreçte dört kattan daha fazla arttı. Tam açılma, önlemlerin hafifletilmesi ve aşı hızının azalması koronavirüs vakalarının artmasındaki en önemli sebepler olarak gösteriliyor. Özellikle son zamanlarda BioNTech aşısı için randevu bulmanın zorlaştığı yönünde çok sayıda şikayet de vardı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapmış olduğu açıklama ile beraber yüreklere bir parça su serpti. İşte detaylar!

BioNTech aşıları ne zaman gelecek?

Üretiminde azalma olduğundan dolayı geciken BioNTech aşıları, ülkemize gelmeye başlıyor. Bakan Koca’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara göre 13 milyon doza yakın aşı Pazartesi gününe kadar yurdumuza giriş yapmış olacak. Ayrıca Fahrettin Koca’ya göre Cuma gününden itibaren normal aşılama hızımıza da geri dönüyoruz. Eğer vaka sayısını düşürmek ve günlük yaşantımıza geri dönmek istiyorsak, aşılarımızı yaptırmamız gerekiyor. Bu konuya da değinen Bakan Koca, bilim insanlarının açıklamaları ile beraber insanların ikna olacağını ve düşüncelerinin değişeceğini ifade ediyor.

Biliyorsunuz ülkemizde şu sıralar orman yangınları birinci gündem konusu. Sağlık Bakanı bu konuya da değinirken, afet bölgelerindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtiyor. Ayrıca Koca, yangından etkilenenler için sağlık hizmetlerinin hastanelerde ve hizmet yerlerinde hızla sağlandığının da altını çiziyor.

PlayStation 4 şimdiye kadar ne kadar sattı?