Windows 11 tanıtıldı! İşte tüm özellikleri….

w23

Microsoft , Windows 10’un piyasaya sürülmesinden neredeyse altı yıl sonra Windows’un yeni bir sürümünü duyurdu. Windows 11, daha önce gelen sızıntı haberlerinde olduğu gibi yeni kullanıcı arayüzü ve arka planında iyileştirmeler ile geliyor. İşte Windows’un yeni sürümündeki yenilikler:

Kullanıcı Arayüzü Değişiklikleri

Windows 11 ile göze çarpan en büyük farklılık yeni kullanıcı arayüzüdür. Başlat menüsü artık görev çubuğunun ortasına yerleştirilmiştir.Açık ve sabitlenmiş uygulamalar/programlar da ortada görünecektir. Windows 11 ayrıca bir arama simgesi için Başlat düğmesinin yanındaki arama çubuğu yer alıyor.

w11

Eğer Windows 8’den itibaren gelen fayans-karo görünümü sevmiyorsanız, şanslısınız. Windows 8 ile gelen özellik artık kaldırıldı. Yeniden tasarlanan Başlat Menüsü artık üstte bir arama kutusu, sabitlenmiş uygulamalar ve en son belgeler için bir bölüm içeriyor.

Başlat menüsündeki widget’lar artık daha çok göze çarpıyor. En son Windows 10 güncellemesiyle bir tür widget zaten mevcut. Widget’lar artık ekranın sol tarafından yer alacak ve keyfinize göre tüm ekranı kaplayacak şekilde genişletebileceksiniz. Ayrıca açık pencerelerin kesin köşeleri yerine daha oval daha yuvarlak bir görüntü olacak. Güzel yanlarından biri de hem aydınlık hem de karanlık modlar için yeni temalar bulunuyor.

Aşağıdaki videodan Microsoft’un Windows hesabından Youtube’da paylaştığı videoyu inceleyebilirsiniz. Yeni tasarımın tamamın videoda paylaşılmış.

Performans Değişiklikleri

Microsoft, Windows 11 güncellemelerinin %40 daha küçük olacağını ve arka planda gerçekleşeceğini, bu da siz çalışırken herhangi bir kesinti olmadan çalışmalarınıza devam imkanı sağlayacak. Yani güncelleme var, bilgisayar yavaş açılmıyor güncellemesini bekliyorum gibi bahane veya durumlarınız olmayacak. Microsoft Teams, Windows 11’de tıpkı Skype’ta olduğu gibi yerleşik, entegre uygulama ile ücretsiz olarak arayabilecek veya sohbet edebileceksiniz.

dw1

Yeni Xbox Series X ve Series S konsollarından kopyalanan ve oyunlar için daha hızlı yükleme süreleri sağlayan DirectStorage yeni özelliklerden biri. Özelliğin ilk olarak geçen yıl Windows’a geleceği duyuruldu. Kullanıcıların bu özelliğin keyfini çıkarabilmeleri için DirectStorage özellikli bir PC’ye ve DirectStorage özellikli bir oyuna sahip olmaları gerekir.

Windows 11, bu yıl içinde piyasaya sürüldüğünde ücretsiz bir yükseltme olarak sunulacak. Microsoft, kullanıcıların mevcut bilgisayarlarının Windows 11 çalıştırma gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını görmek için PC Health Check uygulamasını kullanabileceğini söyledi.

Mi TV 6, 48MP çift kameralı ilk TV olacak