Koronavirüs çocuklarda felç yapabiliyor: İlk defa görüldü

Koronavirüs çocuklarda felç

Koronavirüs çocuklarda felç problemine neden olabiliyor. İlk defa bunun örneği görüldü. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılar.

Koronavirüs çocuklarda felç yapma riskine sahip. Muhtemelen bugüne kadar böyle bir örnek görmediniz. Ancak yaşanan bir olay aslında Covid-19 salgınının tahmin edilenden çok daha tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor. 2 yıl kadar önce başlayan bu pandemi süreci birçok aşamadan geçti. Bazı ülkelerde trajediye dönüştü.

ABD ise bu konuda en kötü durumda olan ülkelerden birisi oldu. Virüse yakalanan birçok kişide tuhaf hastalıklar ve rahatsızlıklar ortaya çıktı. Ancak ilk defa bir çocukta iş korkunç boyutlara ulaştı. ABD’de yaşayan bir çocuk bu virüs nedeniyle felç kaldı.

Koronavirüs çocuklarda felç riskini artırıyor

Ortaya çıkan son detaylara göre 8 yaşındaki bir çocuk nadir görülen hastalığa yakalandı. Bu hastalığa yakalanmasının nedeni ise Covid-19. ABD’de yaşayan 8 yaşındaki bu çocuk oto bağışıklık hastalığı nedeniyle felç kaldı.

Koronavirüs çocuklarda felç

İlk etapta koronavirüse yakalanan bu çocuk standart semptomlar gösterdi. Ancak zamanla talihsiz çocuk ilginç bazı belirtilerle karşılaştığı. Halsizlik, ateş, kusma ve baş ağrısı gibi belirtiler nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ortaya çıkan son detaylara göre bu çocuk Covid-19 yüzünden felç geçirdi. Vücudundaki bağışıklık sistemi bu virüs nedeniyle sert tepki verdi.

Koronavirüs aşısı hamilelere zarar vermiyor: Kötü haberler geliyor

Koronavirüs çocuklarda felç sorunu yaratıyor. Omurilik ve beynin şişmesine neden olan ensefalit isimli bir hastalık bu çocukta başladı. Bu hastalık hızlı bir şekilde felç geçirmesine neden oldu. ABD’li yetkililer bu tür vakaların zaman zaman görüldüğüne dikkat çekti. Bu tür olaylar aşı olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Peki siz yaşanan bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz?