Koronavirüs aşısı sperm sayısını etkiliyor mu: Bu araştırma sonuçları çok konuşulacak

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Koronavirüs aşısı sperm sayısını etkiliyor iddiaları ortalığı fena karıştırdı. Ancak yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar gösterdi. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım

Hepimizin baş belası olan ve tüm dünyada ciddi bir korku yaratan Covid-19 sadece bazı aşılarla engellenebiliyor. Çin, ABD ve Almanya gibi ülkelerde nispeten daha güvenli aşılar üretildiği söylenebilir. Ancak sosyal medya platformlarında aşı karşıtları sürekli olarak yeni kampanyalar düzenliyor.

Bu kampanyalardan bir tanesi de spermler hakkında. Yapılan paylaşımlarda Covid-19 aşısının sperm sayısı ve kalitesi ile ilgili olumsuz sonuçlar doğurduğu ifade ediliyor. Bu nedenle erkeklerin aşı olmaktan vazgeçme ihtimalleri ortaya çıktı. Çocuk sahibi olmalarını büyük ölçüde etkileyecek olan bu iddia doğru muydu?

Koronavirüs aşısı sperm sayısını önemli ölçüde düşürüyor mu?

Bu tür konularda komplo teorileri çok üretilebiliyor. Yayınlanan bir makaleye göre yaşları 25 ile 31 arasında olan 45 erkek üzerinde araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalarda ilk doz ve 70 gün sonraki 2. doz aşının ne tür etkiler oluşturduğuna bakıldı. Sonuç olarak sperm sayısında hiçbir değişiklik olmadığı görüldü.

Koronavirüs aşısı sperm

Aşının vurulduğu ilk günden sonraki ikinci doz gününe kadar sperm sayısı ve kalitesinde hiçbir değişiklik yaşanmıyor. Böylece Covid-19 mRNA aşısının aslında hiçbir şeyi değiştirmedi görüldü. Hatta işin çok daha tuhaf bir boyutu var. Koronavirüs ne yazık ki hastaların sperm sayısına ve kalitesine zarar veriyor. Tüm bunlara ek olarak sperm yoğunlukları ve hareket kabiliyeti azalıyor.

Koronavirüsün kaynağı yarasalar yeni salgınlara neden olabilir: İşte bilimsel araştırma sonuçları

Covid-19 etkilerine bakıldığında yine yüksek ateş spermlere ciddi oranda zarar veriyor. Kısacası aşıdan ziyade virüsün kendisi ciddi bir zarara neden oluyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.