Koronavirüsün kaynağı yarasalar yeni salgınlara neden olabilir: İşte bilimsel araştırma sonuçları

Koronavirüsün kaynağı yarasalar

Koronavirüsün kaynağı yarasalar olduğu sıklıkla dile getiriliyor. Çin bu konuda en fazla araştırma yapan ülkeler içerisinde yer alıyor. Hadi gelin covid-19 kaynağı ile ilgili yapılan bu araştırmalara biraz daha yakından bakalım.

Tüm dünya Covid-19 salgını ile ilgili Çin hükümetini suçluyor. Hatta bazıları daha ileriye gidip onların dünyaya kasıtlı olarak bu virüsü yaydığını düşünüyor. Peki gerçekten de bunun doğruluk payı var mı? Resmi verilere göre konuşmak gerektiği için henüz bunun kanıtlanmadığını söyleyebiliriz. Çin bu konuda yarasaları hedef gösteriyor.

Yapılan açıklamalarda yarasaların 24 farklı koronoviris tipi içerdiği ifade ediliyor. Bilimsel araştırma sonuçları bu 24 farklı koronavirüs tipinin salgın yapmaya son derece müsait olduğunu gösterdi. SARS-CoV-2 olarak isimlendirilen şimdiki koronavirüs türü de bunun içerisinde yer alıyor.

Koronavirüsün kaynağı yarasalar olduğu onaylandı

Shandong Üniversitesinden Weifeng Shi ve diğer bilimsel araştırmacılar yarasalar üzerinden bazı örnekler topladı. Elde edilen verilere bakıldığında virüslerin bu yarasa topluluklarında dolaştığı görüldü. Yani gerçekten de Covid-19 kaynağı yarasalar.

Koronavirüsün kaynağı yarasalar

Çinli araştırmacılar tarafından yapılan tüm bu çalışmalar bizlere başka bir detay daha gösterdi. Her ne kadar yarasalar bu konuda suçlu görülse bile başka bir hayvanın aracı rolünde olma ihtimali son derece yüksek. Mesela kedi, köpek veya kirpi gibi bir hayvanda da bu virüs bulunabilir. Bu hayvanların yarasalar ile teması, durumu daha kötü hale getirmiş olabilir.

Yarasalar geleceği tahmin etme yeteneğine sahip

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda virüsün kaynağı olarak yarasalar gösterilmişti. Çinli araştırmacılar ise bunu doğrulayan sonuçlar ortaya çıkardı. Peki siz yeni araştırma sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.