Kısıtlamalar ne zaman kalkacak! İşte tarih

koronavirüs

Bir süredir hayatımızda olan koronavirüs kısıtlamaları yakın bir gelecekte tekrardan rafa kaldırılabilir. Peki kısıtlamalar ne zaman kalkacak? İşte tarih.

Koronavirüs kısıtlamaları bir süredir hayatımızda. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Haziran ayı gibi kısıtlamalar kaldırılmıştı. Fakat vaka sayısının tekrardan artmasıyla birlikte kısıtlamalar da geri getirildi.

Hali hazırda hafta içi akşam 21:00 ile gündüz 05:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Hafta sonları ise sokağa çıkmak tamamen yasak. Ayrıca restoran, kafe ve benzeri yerler de sadece paket servis ile hizmet veriyor. Peki gelelim bu yasakların son bulacağı tarihe. Hali hazırda açıklanmış bir tarih yok.

Yani kısıtlamaların kalkacağı tarih ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada Şubat ayını işaret etti.

Kısıtlamalar ne zaman kalkacak! İşte tarih

İlhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, aşılamanın başlamasından sonra kısıtlamaların kalkabileceğini söyledi. Elbette aşılamalar başlar başlamaz kısıtlamalar kalkmayacaktır.

Fakat vaka sayıların azalmasıyla birlikte Şubat ayı biraz daha rahat geçecek diyebiliriz. En azından ön görülen durum bu.

Geçtiğimiz yıl kısıtlamalar Haziran ayı gibi kalkmıştı. Fakat bu yıl Haziran ayına kalmadan mevcut kısıtlamaların kaldırılması bekleniyor. Çünkü aşılamalar başladıktan sonra vaka artışın hızının da düşmesi bekleniyor.

Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Malum şu aralar mutasyona uğramış bir covid19 salgını da söz konusu.

Twitter Trump’ı engelledi! ABD alev alev