Koronavirüs tedbirleri kaldırılacak mı? Yeni kararlar alınıyor!

Uzun koronavirüs sendromu

Koronavirüs tedbirleri kaldırılacak söylentileri gündeme bomba gibi düştü. Kabine toplantısı ile birlikte her şey netleşmiş olacak. İşte merak edilenler.

Her geçen gün daha fazla artan koronavirüs tedbirleri kaldırılacak haberleri doğru mu? Bununla ilgili çalışmalar devam etse bile yine de konu ile ilgili bazı ipuçları var. Tüm dünyada 120 milyon civarında insana bulaşan bu virüs ne yazık ki bir türlü durmak bilmiyor. Genç ya da yaşlı dinlemeden ölümcül sorunlar yaratabiliyor.

Durum böylesine ciddiyken alınan önlemler benzer şekilde çoğaldı. İlk olarak sokağa çıkmaya yasakları ile başlayan kısıtlamalar cafe ve restaurantların kapatılması ile devam etti. Şimdi ise yeni bir karar almanın eşiğindeler.

Kabine toplantısı öncesinde sinirler gergin

Esnafın hem ekonomi hem de sipariş yönünden zor durumda olması sinirleri iyice gerdi. Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak kabine toplantısı bu tür nedenlerden dolayı biraz gergin başlıyor. Esnafın bazı yerlerde protestolar düzenlemesi durumu derinleştiriyor.

Koronavirüs tedbirleri kaldırılacak

Pandemi her yükseldiğinde ilk olarak cafe ve restaurantlar kapanıyor. Bu tür işletmelerin sahipleri benzer soruları soruyor kendilerinin koronavirüs ile ilgili günah keçisi olduklarını düşünüyorlar. Ayrıca dışarıda insanların sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uymaması olayın ciddiyetini arttırıyor.

Bu kabine toplantısı ile birlikte bazı kararların alınması bekleniyor. Hatırlayacağınız üzere bir ara cafe ve restaurantlarda sadece kısa bir süre kalınabileceği söylenmişti. Bu sürenin yaklaşık olarak 45 dakika olması öngörülüyor. 1 Mart tarihinde yapılacak olan kabine toplantısında bu karar kesinleşebilir.

Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? DSÖ açıkladı

Ayrıca her il için aynı şekilde esneklik sağlanmayacak. Salgın çok yayılmışsa kısıtlamalar devam edecek. Peki sizin kabine toplantısından beklentiniz neler? Yorumlar bölümünden bizlere paylaşabilirsiniz.