Papara Android uygulaması Google Play Store’dan kalktı: Kullanıcılar mağdur

Papara Android uygulaması

Google Play Store, Papara Android uygulaması ile ilgili platformdan silme kararı aldı. Hadi gelin konu ile ilgili detaylara ve yeni gelişmelere bir göz atalım.

Türkiye’deki popüler finans araçlarından bir tanesi olarak bilinen Papara android uygulaması tuhaf bir olayla karşılaştı. Bugüne kadar hiç yaşanmamış olan bu gelişme Papara ile ilgili güveni bir miktar sarstı.

Papara sistemi aslında yerli PayPal olarak adlandırılabilir. Bildiğiniz üzere Türkiye’de PayPal kullanımı yasaklandı ve bu nedenle insanlar papara sistemine yöneldi. İşin aslına bakacak olursanız, bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadan devam eden bu uygulama aniden sorun çıkarmaya başladı.

Papara uygulaması neden kaldırıldı

Google Play Store üzerinden uygulamaya giriş yapmak veya indirmek isteyenler karşılarında ilginç bir uyarı buldu. Uyarıda, “Merhaba, teknik ekiplerimize bilgilendirme yapılmıştır. Google Play Store üzerinden uygulamamızı en kısa sürede indirebileceksin. İlgi ve anlayışın için teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Papara Android uygulaması

Bunu gören kullanıcılar İlk başlarda biraz panik yaşadı fakat hemen ardından yavaş yavaş herşey netleşmeye başladı. Papara muhtemelen yeni bir güncelleme yapıyordu ve herhangi bir teknik aksaklık yaşamamak için Google Play Store uygulamasını kaldırdı.

Aslında bir başka iddia daha ortalarda dolaşıyordu. Bazıları bu uygulamanın çok fazla şikayet aldığı için Google Play Store üzerinden kaldırıldığını söyledi. Fakat Papara uygulamasından çok daha fazla şikayet alan uygulamalar bu platformdan kaldırılmıyor. Bu nedenle muhtemelen sorun güncelleme kaynaklı.

Gelen son detaylara göre uygulama şu anda Google Play Store üzerinden kullanılabilir durumda. Fakat yine herhangi bir teknik aksaklık nedeniyle yeniden uygulama kaldırılabilir. Sizce Papara gibi uygulamalar güvenilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.