Black Myth: Wukong Satışları Hız Kesmiyor

Black Myth Wukong

Oyunseverler tarafından beğeniyle karşılanan Black Myth: Wukong, çıktığı günden beri gördüğü ilgi sayesinde kısa sürede 10 milyon barajını aştı.

Oyunseverler tarafından uzunca bir süredir merakla beklenen Black Myth: Wukong, geçtiğimiz günlerde oyunseverlerle buluştu. Wukong yayınlanan fragmanları ve oynanış videolarıyla epey heyecan yaratmıştı. Ancak bu Çin yapımı bir oyun olduğu için Wukong’a karşı temkinli yaklaşılıyordu. Çünkü daha önce Çin’den, özellikle de bu stüdyodan bu ölçekte bir AAA oyunu görmemiştik. Bu yüzden böyle bir işin altında kalkıp kalkamayacakları merak konusuydu. Ancak ortaya çıkan sonuç bu şüpheleri boşa çıkardı. Black Myth: Wukong tam da fragmanlarının vadettiği gibi bir oyun çıktı. Bu da oyunseverler nezdinde karşılık buldu.

Hem eleştirmen puanları hem de oyuncu puanları oldukça yüksek olan Black Myth: Wukong, bu olumlu yorumların da etkisiyle oldukça etkileyici bir çıkış yaptı. Daha ikinci gününde Steam’de 2.2 milyon eşzamanlı oyuncuya ulaşan Wukong, sonraki günlerde de hız kesmedi. Daha dört gün önce çıkan oyun, sergilediği bu inanılmaz performans sayesinde daha şimdiden 10 milyon barajını aştı. Oyunun üç gün içinde 10 milyon kopya sattığı doğrudan stüdyo tarafından açıklandı. Bu da oyunun satış rakamlarının Hogwarts Legacy ve Elden Ring’in bile önünde seyrettiğini gösteriyor.

Black Myth: Wukong

Üstelik Wukong bunu Xbox olmadan yaptı. Çünkü oyunun Xbox Series X/S versiyonları önümüzdeki aylarda satışa çıkacak. Oyun şu anda sadece PC’de ve PlayStation 5’te oynanabiliyor. Buna rağmen 10 milyon barajının 3 günde aşılmış olması daha da etkileyici.

Black Myth: Wukong’un yakaladığı bu büyük başarı ve aldığı olumlu yorumlar, Çin’in önümüzdeki dönemde oyun dünyasında çok daha etkili hale gelebileceğini gösteriyor. Çünkü Çin’den çıkan AAA oyunların seviyesi artık Batılı rakipleriyle yarışacak seviyeye ulaşmış durumda. En azından Wukong bize bunu gösteriyor. Bunun devamının gelip gelmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

PlayStation Plus’tan Çok Sayıda Oyun Ayrılıyor