Apple Katlanabilir Telefonları Öncelik Haline Getirdi

katlanabilir iPhone

Apple katlanabilir telefon alanındaki çalışmalarına hız verdi. Katlanabilir iPhone artık şirketin öncelikli projelerinden biri.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon dünyasında son dönemin yükselen trendi katlanabilir telefonlar. Samsung, Vivo, Xiaomi, OnePlus gibi şirketlerin oldukça dikkat çekici modeller ortaya koyduğu bu alanın akıllı telefon pazarındaki payı her geçen gün artıyor. Artmaya da devam edecek gibi görünüyor. Bu yüzden Apple’ın da bu alana girmesi artık şart haline gelmiş durumda.

Apple da bunun farkında olduğu için bir süredir kendi katlanabilir cihazları üzerinde çalışıyor. Ancak son dönemde gelen haberler, bu çalışmaların istendiği kadar hızlı gitmediğini ve ilk katlanabilir iPhone’un çıkışının 2027’yi bulabileceğini gösteriyor. Bu da Apple’ın rakiplerine karşı dezavantajlı duruma düşmesine sebep olabilir. Bu tehlikenin farkında olan Apple katlanabilir telefon projesine hız verdi. Bu proje artık şirketin en öncelikli işlerinden birine dönüşmüş durumda.

Apple katlanabilir telefon

Economic Daily’nin haberine göre Apple katlanabilir telefon konusunda takvimi öne çekebilmek için elinden geleni yapıyor. Bu çabaların nasıl netice vereceğini zaman gösterecek. Ancak Economic Daily’e göre şirket ilk katlanabilir cihazını 2025’te çıkarabilir. Ancak bu bir iPhone değil iPad olacak gibi görünüyor.

Apple’ın 2-3 yıl daha katlanabilir telefon alanında uzak kalacak olması, şirketin inovasyon konusunda rakiplerinin gerisinde kaldığı yönündeki algıyı da haklı çıkarıyor aslında. Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi olan Samsung’un artık altıncı nesil katlanabilir telefonlarına geçtiği bu günlerde Apple’ın hala ilk katlanabilir telefonunun çıkışından üç yıl uzakta olması, şirketin zirvedeki yerini de tehlikeye sokabilir. Zira başta da belirttiğimiz üzere bu telefonlara olan ilgi her geçen gün artıyor.

Android 15 Masaüstü Moduyla Dikkat Çekecek