Katlanabilir iPhone 2027’ye Ertelendi

apple 6

Daha önce katlanabilir iPhone’un çıkış tarihi hakkında birbirinden farklı iddialar ileri sürülmüştü. Bu dedikodular arasına yeni bir tane daha eklendi.

Kore medyasından AlphaBiz’e göre Apple, katlanabilir iPhone‘u 2026’nın 4. çeyreğinden 2027’nin ilk çeyreğine erteledi. Raporda katlanabilir ekran dahil olmak üzere bazı bileşenlerde maliyet ve sorunların olduğu, Apple yönetim kurulunun bu sebeplerden erteleme kararı aldığı belirtiliyor. Bir süre önce Weibo kullanıcısı Fixed Focus Digital, katlanabilir iPhone çalışmalarının durdurulduğunu, Samsung Display’den gelen ekranların Apple’ın sıkı testlerini geçemediğini iddia etti. Yüksek standartları karşılayacak yeni katlanabilir ekran panelleri geliştirilinceye kadar projenin askıya alındığı söylenmişti. AlphaBiz’in raporunda geçen sorunlar ifadesi Fixed Focus Digital’in iddiasını bir yandan doğruluyor.

The Information şubat başında yayınladığı raporda Apple’ın en az iki tane katlanabilir iPhone prototipi geliştirdiğini ileri sürdü. The Information’ın haberinde prototiplerin şirketin 2024 ya da 2025 ürün haritasında görünmediği, standartların karşılanmaması halinde iptal edilebilecekleri ifade ediliyordu.

katlanabilir iphone

Tüm bunlara rağmen Apple’ın 2025 veya 2026’da katlanabilir iPad mini çıkaracağına yönelik rivayetler de var. Her şeye rağmen belirli bir noktada Apple’ın katlanabilir cihazı hakkında iddialar bilgi kirliliğine dönüşüyor. Çünkü birbirinin zıttı olan birçok söylenti ve öngörü var. Güvenilir kaynaklardan biri olarak gösterilen Ming-Chi Kuo’ya göreyse Apple’ın ilk katlanabilir cihazı MacBook olacak. Kuo, Apple’ın net bir geliştirme takvimine sahip tek katlanabilir cihazının 20.3 inç’lik MacBook olduğunu ve 2027’de piyasaya sürüleceğini vurguladı ve “Katlanabilir iPhone veya iPad’in 2026 ya da 2026’da çıkıp çıkmayacağına dair oldukça soru geliyor. Ancak geliştirme takviminde bu cihazlar görünmüyor” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz yaz yayınlanan isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda, Cupertino’lu firmanın katlanabilir ekranlı MacBook için yatırım yaptığı, Samsung ve LG Display’le de büyük ekran panelleri için görüştüğü iddia edilmişti. Ayrıca yılbaşından önce Güney Kore’de düzenlenen bir etkinlikte, araştırma şirketi Stone Partners’ın yöneticisi Kim Ki-hyun ilginç bir konuşma yaptı. Ki-hyun, teknoloji devinin katlanabilir MacBook için planları olduğunu ifade etmişti.

Sega Birçok Kişiyi İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor