Apple Katlanabilir Ekranlı Cihaz Geliştiriyor

apple tv

Yeni bir rapora göre Apple önümüzdeki birkaç sene içinde iPad mini’nin yerine geçecek 7 ya da 8 inç’lik katlanabilir ekranlı ürün çıkarmayı düşünüyor.

Güney Koreli medyasından The Elec, Apple‘ın 2026 ve 2027 yılları arasında katlanabilir ekranlı yeni bir cihaz çıkarmayı planladığını iddia etti. Kaynak bu cihazın iPad mini’nin yerine geçeceğini ileri sürdü. Katlanabilir cihazın özellikleri konusunda belirsizlik var. Diğer yandan Apple, OLED iPad mini de geliştiriyor. Samsung Display ve LG Display’in geçen yıldan bu yana Apple’a 7 ve 8 inç’lik katlanabilir panel örnekleri gönderdiği de söyleniyor. Samsung’un katlanabilir ekran panelleri konusunda LG’den daha aktif olduğu iddia edildi. Eğer bu doğruysa Samsung ana tedarikçi olabilir.

apple 2

Teknoloji devi dört yıldır katlanabilir ürünler üzerinde çalışıyor ve bu süre içinde tasarımda birçok kez değişiklik yaptı. Şirket katlanabilir iPhone’dan önce iPad modelini piyasaya sürmek istiyor. Çünkü iPad şirketin satışlarının nispeten küçük bir kısmını oluşturuyor. Cupertino’lu firma katlanabilir iPad’le potansiyel sorunları görüp, çözümler üretebilir. Bu durum katlanabilir iPhone’un geliştirilme sürecinde avantaj sağlayacaktır.

Bununla birlikte The Elec, Apple’ın 20.5 inç’lik daha büyük katlanabilir ekranlı başka model üzerinde de çalıştığını iddia etti. Büyük katlanabilir ekranlı cihaz daha önce yine The Elec ve ekran analisti Ross Young tarafından dile getirilmişti. Ayrıca Çin’in sosyal medyası Weibo’da yayınlanan başka bir raporda da teknoloji devinin katlanabilir cihazlar için özel ekip kurduğu ve bu ekibin şimdiye kadar farklı birkaç prototip geliştirdiği ifade edilmişti. Bu prototiplerden birinin 20.5 inç’lik cihaza ait olduğu söyleniyor.

Tether , Rezervlerinde Yeni Rekorlar Kırdı