Katlanabilir iPhone Rötar Yapacak

katlanabilir iphone 1

Geçtiğimiz günlerde katlanabilir MacBook’un ertelendiği haberleri gündeme gelmişti. Bu sefer katlanabilir iPhone’un da ertelendiği söyleniyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Katlanabilir ekranlı iPhone veya diğer adıyla iPhone Flip hakkında yeni bir rapor yayınlandı. Weibo’da yer alanlara göre katlanabilir iPhone, ekran kırışmasının tam olarak çözülememesinden dolayı 2027’ye ertelendi. Telefonun 2026 sonlarında çıkabileceğine yönelik iddialar vardı, bu yeni rapor 2026 iddialarını çürütmüş oluyor. Yalnız burada ek bilgi de vermek lazım; çünkü katlanabilir iPhone, 2027’de çıkacak diye başka söylentiler vardı. Açıkçası cihazın çıkış tarihine yönelik farklı dedikodular var ve şu durumda herhangi birini teyit etmek oldukça zor.

Analiz şirketi TrendForce’a göre de Apple’ın 2027’den önce katlanabilir iPhone çıkarması pek olası değil, fakat bu model çıktığında pazarı önemli ölçüde etkileyebilir. Analiz raporu katlanabilir telefonların şu anda pazarda %1.5’lik paya sahip olduğunu vurgularken, bu oranın 2028’e kadar %4.8’e yükseleceğini öngörüyor. TrendForce, Apple’ın ‘ekran kırışması ve güvenilirlik için bileşenleri ve bileşen performansını sert şartlarla karşılaştırıp değerlendirdiğini’ ifade ediyor.

Katlanabilir iPhone

Samsung, Huawei, Motorola ve Nubia gibi şirketlerin popüler katlanabilir ekranlı telefonları var. Apple’ın bu alana geç girmesi dezavantaj değil. Cupertino merkezli şirketin pazardaki durumu ve müşteri tabanı, katlanabilir ekranlı iPhone’un piyasaya sürülmesinden sonra telefonun pazarda üst sıralarda konum almasını sağlayabilir. Zaten TrendForce’un pazarı önemli ölçüde etkileyebilir açıklaması bunu anlatıyor.

Apple birden fazla katlanabilir cihaz üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de MacBook. Analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz günlerde katlanabilir ekranlı MacBook’un 2027 sonunda veya 2028’de çıkacağını söylemişti.

Realme GT7 Pro’nun önemli özellikleri ortaya çıktı