Katlanabilir iPhone İçin Daha Beklemek Gerekiyor

Apple

Yeni bir rapor Apple’ın katlanabilir iPhone üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirtti ve bazı ayrıntıları ortaya çıkardı.

Apple‘ın katlanabilir iPhone’unu duymayan kalmadı. Yıllardır gündeme gelen bir konu. Neredeyse 4 seneyi aşkın süredir bu modelin gizli saklı geliştirildiği söyleniyor. Bu sırada da Samsung, Vivo, Oppo ve hatta Techno bile ürünlerini piyasaya sürüyorlar.

The Information’ın yeni haberine göre Apple en az iki adet katlanabilir iPhone prototipi üretmeyi başardı. Her iki prototipin kapaklı telefonlar gibi enine katlandığı söyleniyor.

Cihazlar henüz geliştirme aşamasında, şirketin 2024 ya da 2025 seri üretim planları arasında yer almıyorlar. Bu durum katlanabilir iPhone’un en erken 2026’da çıkabileceğini gösteriyor. Raporda Apple’ın farklı boyutlardaki katlanabilir iki iPhone için Asya’daki bir tedarikçiyle temasa geçtiği de vurgulandı. Her şeye rağmen katlanabilir iPhone modelleri Apple’ın standartlarını karşılamazsa iptal edilebilirler. Teknoloji devinin katı standartları var ve şirket daha önce geliştirme aşamasındaki bazı ürünlerini süresiz rafa kaldırmıştı.

apple 3

Geçtiğimiz günlerde de Güney Kore medyasından The Elec, teknoloji devinin 2026 ve 2027 yılları arasında katlanabilir ekranlı yeni bir cihaz çıkarmayı planladığını iddia etti. Kaynak bu cihazın iPad mini’nin yerine geçeceğini ileri sürdü. Katlanabilir cihazın özellikleri konusunda belirsizlik var.

Diğer yandan şirket OLED iPad mini de geliştiriyor. Samsung Display ve LG Display’in geçen yıldan bu yana Apple’a 7 ve 8 inç’lik katlanabilir panel örnekleri gönderdiği de söyleniyor. Samsung’un katlanabilir ekran panelleri konusunda LG’den daha aktif olduğu iddia edildi. Eğer bu doğruysa Samsung ana tedarikçi olabilir.

Bununla birlikte The Elec, Cupertino’lı firmanın 20.5 inç’lik daha büyük katlanabilir ekranlı başka model üzerinde de çalıştığını iddia etti. Büyük katlanabilir ekranlı cihaz daha önce yine The Elec ve ekran analisti Ross Young tarafından dile getirilmişti.

iPhone 16’nın Kamera Tasarımı Hap Şeklinde Olacak