Jason Schreier: Şimdilik GTA 6 Hakkında Erteleme Kararı Yok

gta 6

Oyun dünyasının deneyimli gazetecilerinden biri olan Jason Schreier, GTA 6’nın 2026’ya ertelenmesi iddialarına açıklık getirdi. Şu anda ertelemenin olmadığını, ama ileride olmayacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Kotaku, Grand Theft Auto 6’nın 2026’ya ertelenme riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Bu haberden sonra oyun dünyası ayağa kalktı. Hatta Take-Two Interactive’in hisseleri %5.2 oranında düştü. Kotaku haberinden birkaç gün sonra oyunun 2025 başlarında değil de, 2025 sonbaharında çıkabileceğine dair bir düzeltme yaptı. Jason Schreier şu anda GTA 6‘nın ertelendiğine dair herhangi bir gelişmenin olmadığını, ancak oyun projelerinin her zaman programın gerisinde kaldığını ve erteleme riskinin yaşanabileceğini söyledi.

Schreier yaptığı açıklamada, “Oyunlar programın gerisine düşer. Ertelenme ihtimali her oyunda vardır. Özellikle GTA gibi iddialı ve baskı altında olan oyun projelerinde. Mesela Red Dead Redemption 2’nin ilk olarak 2017’de çıkacağı söylendi, fakat 2018 Ekim ayında piyasaya sürüldü. Geliştirme aşaması ne kadar iyi olursa olsun, bir oyunun zamanında tamamen hazır olacağını söylemek mümkün değil. Şimdilik GTA 6’nın ertelendiğine dair bir şey yok. Rockstar’da önemli değişiklik görünmüyor. Ertelenme haberinde yumuşak bir dil kullanılmasına rağmen etkisi yüksek oldu” dedi.

gta 6

Sonuç olarak Jason Schreier’ın söyledikleri, Kotaku’nun sonradan yaptığı düzeltme ve farklı kaynaklardan gelen diğer haberler GTA 6’nın 2026’ya ertelenmediğini gösteriyor. Yine de oyunun 2025 yaz veya sonbaharında çıkacağına dair yorumlar yapılıyor. İlginç bir açıklama da Ubisoft’un CEO’su Yves Guillemot’dan geldi. Guillemot, GTA 6’nın 2025 Nisan gibi çıkmasını beklediğini söyledi.

Son dönemlerde oyunların çıkışlarında ertelemeler yaşandı. Aslında bu ertelemeler çıkış tarihlerinin birbiriyle çakışmaması için gerçekleşti. Mesela Alan Wake 2 geçtiğimiz ekim ayında Spider-Man 2 ve Super Mario Bros. Wonder’dan sonraya ertelendi. Alone in the Dark, ekim ayındaki kaostan kaçınmak için ertelendi. Benzer bir durumun GTA 6’nın çıkışında da yaşanması bekleniyor.

Katlanabilir iPhone 2027’ye Ertelendi