Katlanabilir ekranlı bilgisayarlar geliyor!

Resim1 4

Katlanabilir akıllı telefonların bile hala tartışılmaya devam ettiği şu günlerde, BOE çıtayı bir adım daha yukarı çıkarıyor.

Katlanabilir ekranlı bilgisayarlar geliyor! Akıllıtelefon dünyasının en yeni üyesi konumunda olan katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonlar, halen birçok kullanıcı tarafından kabul görmüş değil. Bu yeni teknolojiye sıcak bakmayanların ortak görüşü ise, katlanabilir ekranların da tıpkı kavisli ekranlar gibi gereksiz bir uğraş olduğu ve zaman içerisinde popülaritesini kaybedeceği düşüncesi. Bununla birlikte gidişat hiç de öyle görünmüyor.

Katlanabilir ekranlı bilgisayarlar

Dünyanın en büyük LCD ekran üreticilerinden biri olan Çinli BOE Technology firması, yeni bir AMOLED ekran tanıttı. Haberin içeriğinden de anlaşılacağı üzere, bu AMOLED ekranı diğerlerinden ayıran en önemli yönüyse katlanabilir olması.

Katlanabilir ekranlı bilgisayarlar

Katlanabilir ekranlı bilgisayarlar geliyor!

f-OLED ekran olarak tanımlanan bu yeni panel, 17,3 inçlik büyüklüğe ve 2560 x 1920 çözünürlüğe sahip. HDR500 teknolojisiyle öne çıkan katlanabilir AMOLED ekran aynı zamanda 4:3 en boy oranına sahip. İşin güzel yanıysa, bu ekranı bilgisayarlarda görmek için öyle uzun bir zaman beklemek zorunda da kalmayacağız.

Katlanabilir ekranlı bilgisayarlar

BOE Technology tarafından yapılan açıklamaya göre, bu panelin ilk görüleceği cihaz ASUS tarafından üretilecek ZenBook 17 Fold OLED dizüstü bilgisayar olacak. Tabi böylesi yeni ve popüler bir teknolojiyi içerecek olan ASUS’un yeni dizüstü bilgisayarının fiyatının ne kadar olacağı ise şimdilik belirsiz.

Bununla birlikte, ASUS’a yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, söz konusu dizüstü bilgisayarın bu yıl bitmeden önce piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Fotosentez ile çalışan bilgisayar geliştirildi