LG’nin katlanabilir ekranlı telefonu ortaya çıktı!

Ekran Resmi 2018 04 06 10.07.36

Katlanabilir ekranlı telefonlar üzerine ilk dedikodular 2015 yılında ortaya atıldı. O dönemde Samsung’un bu konuda önemli çalışmaları olduğu iddia edilmişti. Fakat aradan geçen 3 senelik zaman dilimine karşında hala somut bir ürün ile karşılaşmadık. Geçtiğimiz yıl ise LG, Huawei, Microsoft ve Apple’ın da bu tarz bir cihaz üzerine bazı çalışmalar yürüttüğünü öğrendik. Fakat bu firmalar içerisinde bizleri en çok heyecanlandıran, LG’nin üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı telefon oldu.

İşte LG’nin katlanabilir ekranlı telefonu

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bazı yeni raporlara göre, LG katlanabilir ekranlı telefonlar konusundaki ilk girişimlerini 2016’nın Eylül ayında resmiyete dökmüş. Keza Güney Koreli üretici, 2016’da bazı patentler almış. Bu patentlere aşağıdan göz atabilirsiniz.

lg

Sızdırılan görsellerden de net bir şekilde anlaşılacağı üzere, LG’nin yeni telefonu birbirinden bağımsız iki ekrandan oluşuyor. Elbette LG’nin zamanla ekran olmayan kısmı da ekranla kapladığını ve ortaya katlanabilir ekrana sahip bir cihazın çıktığını da belirtelim. En azından sızdırılan bilgiler bu yönde.

Çift ekrana sahip olan telefon, aynı şekilde çift batarya desteği ile geliyor. Bu LG’nin katlanabilir telefonunun günümüz cihazlarından hayli kalın olacağını da gözler önüne seriyor.

Tabi şunu da unutmamak gerekiyor. Bu konuda pek çok patent görseli ile karşılaşmış olsak da henüz hiç bir somut cihazla hatta basit bir prototiple bile karşılaşmadık.

Samsung’dan uygun fiyatlı akıllı hoparlör; Aurora